Τρίτη , 28 Ιουνίου 2022

Σουφλί: Οι μελισσοκόμοι ζητούν αποζημίωση για τις καταστροφές των μελισσιών τους από λαθρομετανάστες

Ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο των μελισσοκομείων που υπάρχουν στην περιοχή του Δήμου Σουφλίου διαπιστώνονται τα τελευταία χρόνια από τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι εκφράζουν τα παράπονα και την αγανάκτηση τους στο Μελισσοκομικό Σύλλογο της περιοχής, όπως αναφέρει το ertnews.


Αυτό ευαισθητοποίησε τον Δήμο Σουφλίου που σε σχετική επιστολή που απέστειλε στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και Μετανάστευσης και Ασύλου, με κοινοποίηση στους βουλευτές του νομού, αλλά και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ζητά τις σχετικές αποζημιώσεις.

Στην περιοχή Τυχερού, που είναι και παραποτάμια, το φαινόμενο όπως αναφέρεται τείνει να γίνει μάστιγα απειλώντας την περιουσία αρκετών μελισσοκόμων.

Πιο συγκεκριμένα ομάδες παράτυπων- πεινασμένων μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μας, περνούν από περιοχές που υπάρχουν μελίσσια και αδειάζουν την κυψέλη από γεμάτα με μέλι πλαίσια, καταστρέφοντας παράλληλα και το ζωικό κεφάλαιο, αφού το σμήνος γυρνώντας από το δρομολόγιο του στην κυψέλη, δεν βρίσκει το σπίτι του όρθιο και φεύγει.

Ο ΕΛΓΑ δυστυχώς δεν καλύπτει τέτοιες ζημιές γι’ αυτό έγινε στροφή προς το Υπουργείο Μετανάστευσης ώστε μέσα από ειδικούς κωδικούς του προϋπολογισμού να καλύψει τέτοιες δαπάνες.

 

Πηγή ErtNews

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares