Δευτέρα , 25 Σεπτεμβρίου 2023

Σουδάν: Μαίνονται οι μάχες – Ο στρατός κατέλαβε βάση τεθωρακισμένων κοντά στο Χαρτούμ

Σουδάν: Μαίνονται οι μάχες – Ο στρατός κατέλαβε βάση τεθωρακισμένων κοντά στο Χαρτούμ

Οι ένοπλες δυνάμεις του Σουδάν ανακοίνωσαν ότι έθεσαν τον έλεγχο της βασικής βάσης των στρατευμάτων τεθωρακισμένων της χώρας στα νότια του Χαρτούμ, της πρωτεύουσας της χώρας, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Al Arabiya τη Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023.
«Η ασφάλεια της βάσης τεθωρακισμένων διασφαλίστηκε κατά μήκος της περιμέτρου στην περιοχή Al Shajara στα νότια του Χαρτούμ
Επιπλέον, οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης εκδιώχθηκαν από τις κοντινές περιοχές», ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι, επικαλούμενο την ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με το Al Arabiya, οι ένοπλες δυνάμεις του Σουδάν συνεχίζουν να πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης στην πρωτεύουσα.
Σφοδρές συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και στην κοντινή πόλη Ομντουρμάν.
Τη ίδια ώρα ο στρατός βομβάρδισε τους παραστρατιωτικούς στο Χαρτούμ, την επομένη του θανάτου 20 αμάχων, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, σε αεροπορική επιδρομή σε συνοικία κατοικιών, όπως αναφέρουν κάτοικοι και μαχητές.
«Ο απολογισμός των αεροπορικών επιδρομών στη συνοικία Καλάκλα αυξήθηκε στους 20 θανάτους αμάχων», ανέφερε σήμερα η «επιτροπή αντίστασης» της συνοικίας, μία από τις οργανώσεις υπέρ της δημοκρατίας που οργανώνουν από την έναρξη του πολέμου τον Απρίλιο την αλληλοβοήθεια μεταξύ των κατοίκων.
Ήδη από το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, η επιτροπή ανέφερε πως «11 άμαχοι νεκροί μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και μία γυναίκα” βρίσκονταν στο νεκροτομείο ενός από τα τελευταία νοσοκομεία που εξακολουθούν να λειτουργούν στην πρωτεύουσα, προσθέτοντας πως “πολλά απανθρακωμένα και διαμελισμένα πτώματα από τον βομβαρδισμό» δεν κατέστη δυνατό να μεταφερθούν.
bankingnews
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares