Παρασκευή , 21 Ιουνίου 2024

ΣΟΣ! Χάθηκε F-35 στη Νότια Καρολίνα

φ35

Η έρευνα για τον εντοπισμό του μαχητικού F- 35B Lightning II εστιάζεται σε δύο λίμνες, κοντά στο Βόρειο Τσάρλεστον – Στο νοσοκομείο ο πιλότος που χρησιμοποίησε το σύστημα εκτόξευσης του καθίσματος

Τη βοήθεια του κοινού ζήτησαν στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ προκειμένου να εντοπίσουν ένα μαχητικό αεροσκάφος, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στη Νότια Καρολίνα, όταν ο πιλότος χρησιμοποίησε το σύστημα εκτόξευσης του καθίσματος, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Ο πιλότος βρισκόταν σε ένα μαχητικό αεροσκάφος F-35 stealth , που εξαφανίστηκε χθες το απόγευμα μετά από μία «αναποδιά» κατά τη διάρκεια της πτήσης», έγραψε σε μήνυμά της η στρατιωτική βάση «Joint Base Charleston» στο X (πρώην Twitter).

Όπως ενημέρωσε η διοίκηση της βάσης «ο πιλότος εκτινάχθηκε με ασφάλεια».

Ο άνδρας εντοπίστηκε και διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

«Εάν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει τις ομάδες ανάκτησής μας να εντοπίσουν το F-35, σας ζητάμε να μας ενημερώσετε», ανέφερε η διοίκηση.

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του μαχητικού αεροσκάφους

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», στις έρευνες για τον εντοπισμό του μαχητικού αεροσκάφους συμμετέχει και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Associated Press», οι ερευνητές προσπαθούν επίσης να ρίξουν φως στο μυστήριο, γιατί ο πιλότος χρησιμοποίησε το σύστημα εκτίναξης.

Πηγή: protothema.gr

Shares