Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σον Κόνερι: Σε δημοπρασία το όπλο του Τζέιμς Μποντ

Το χρησιμοποιούσε στην ταινία «Dr. No» του 1962, ο αξέχαστος ηθοποιός που ”έφυγε” στα 90 του στις 31 Οκτωβρίου…

Το πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο Σον Κόνερι στην πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ είναι ο πρωταγωνιστής των εκθεμάτων που βγαίνουν σε δημοπρασία στο Χόλυγουντ τον επόμενο μήνα…

Πρόκειται για το ημιαυτόματο Walther PP gun, το οποίο μαζί με το μικρότερο μοντέλο του PPK, αποτέλεσε μία από τις γνωστότερες εικόνες της ταινίας. Η τιμή του αναμένεται να ανέλθει μεταξύ 150.000 – 200.000 δολαρίων στη δημοπρασία του Julien’s Auctions στο Μπέβερλι Χιλς την 6η Δεκεμβρίου, ανέφερε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών.

«Η σιλουέτα του 007 να κρατάει αυτό το όπλο αναδείχθηκε στην πιο εμβληματική εικόνα των ταινιών του Τζέιμς Μποντ και σε μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες αναφορές της ποπ κουλτούρας, όλων των εποχών», εξήγησε ο Μάρτιν Νόλαν, ο εκτελεστικός διευθυντής του οίκου Julien’s Auctions.

Το πιστόλι είναι το κορυφαίο έκθεμα από τα συνολικά 500 αντικείμενα με αναμνηστικά από το Χόλιγουντ που θα δημοπρατηθούν, μεταξύ άλλων το κράνος που φόραγε ο Τομ Κρουζ στο «Top Gun» και το πρώτο φόρεμα που φόρεσε η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα.

protothema.gr

Shares