Τρίτη , 27 Σεπτεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Σολτς: Η Γερμανία είναι προετοιμασμένη για την παύση του ρωσικού φυσικού αερίου

Ο. Σολτς: Η Γερμανία είναι προετοιμασμένη για την παύση του ρωσικού φυσικού αερίου

Η Γερμανία και η Ευρώπη είναι προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις σε περίπτωση που η Ρωσία αποφασίσει να σταματήσει εντελώς τις παραδόσεις φυσικού αερίου, δήλωσε ο καγκελάριος της χώρας Όλαφ Σολτς σε δήλωσή του σήμερα.


Η Γερμανία έχει προετοιμαστεί “για το ενδεχόμενο η Ρωσία να διακόψει σε μεγάλο βαθμό τις προμήθειες φυσικού αερίου λόγω του πολέμου κατά της Ουκρανίας”, δήλωσε ο Σολτς, προσθέτοντας ότι η χώρα του έχει δημιουργήσει τερματικούς σταθμούς στις βόρειες γερμανικές ακτές για την εισαγωγή υγρού αερίου.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται στο επίκεντρο της ενεργειακής κρίσης της ηπείρου, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν περικόπτει τις προμήθειες σε αντίποινα για τις κυρώσεις που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι ανησυχίες έχουν αυξηθεί ότι η Γερμανία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα κύμα πτωχεύσεων στις επιπτώσεις της κρίσης.

“Εξοικονομήσαμε φυσικό αέριο. Χρησιμοποιούμε και πάλι τις δυνατότητες παραγωγής των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα. Στις αρχές του επόμενου έτους θα έχουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τους εναπομείναντες πυρηνικούς σταθμούς της νότιας Γερμανίας, εάν αυτό είναι απαραίτητο”, δήλωσε η καγκελάριος.

Οι δηλώσεις του έρχονται μετά την ευρέως επικριθείσα απόφαση του υπουργού Οικονομίας του Ρόμπερτ Χάμπεκ να διατηρήσει δύο από τα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας σε εφεδρεία.

Το σχέδιο αυτό δέχθηκε πλήγμα όταν ο φορέας εκμετάλλευσης των σταθμών απευθύνθηκε στον Χάμπεκ με επιστολή του λέγοντας ότι κάτι τέτοιο “δεν είναι τεχνικά εφικτό και συνεπώς δεν είναι κατάλληλο ως μέσο για την εξασφάλιση του μεριδίου εφοδιασμού των σταθμών αυτών”.

Πηγή: capital.gr+

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares