Παρασκευή , 24 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Σωκράτης Φάμελλος: Το Market Pass και το Youth Pass είναι αποδοχή της ακρίβειας

«Το Market Pass και το Youth Pass είναι η αποδοχή της ακρίβειας και όχι η λύση για την αντιμετώπισή της», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα προβλήματα παραμένουν ίδια ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, δήλωσε μεταξύ άλλων ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σχολιάζοντας τα μέτρα στήριξης αλλά και όλα όσα εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεών του νωρίτερα σήμερα (6.7.2023) στη Βουλή.

Αρχικά, ο κ. Φάμελλος έκανε ειδική μνεία στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απουσίαζε από τα έδρανα, λέγοντας ότι «ήταν αυτός που έβγαλε την Ελλάδα από το τούνελ της επιτροπείας και της χρεοκοπίας τον Αύγουστο το 2010 (…) στη διακυβέρνηση Τσίπρα οφείλεται ότι σήμερα υπάρχει ελευθερία δημοσιονομικών επιλογών για την ελληνική κυβέρνηση».

Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η Κουμουνδούρου βρέθηκε στο στόχαστρο όλων των πολιτικών δυνάμεων και του πολιτικο-οικονομικού συστήματος εξουσίας – «εκμεταλλευόμενοι και δικές μας αδυναμίες και καθυστερήσεις» – «γιατί ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πραγματικός αντίπαλος του συστήματος εξουσίας, το εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και ο πυλώνας της δημιουργίας μίας προοδευτικής διεξόδου για τη χώρα και την κοινωνία».

Ευχαριστώντας εκ μέρους της ΚΟ τον Αλέξη Τσίπρα «για την προσφορά, το πολιτικό κεφάλαιο και τη μεγάλη παρακαταθήκη που κληροδοτεί στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην κοινωνία», ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν ονόματι όλου του λαού, με σοβαρότητα και τεκμηριωμένα μέσα και έξω από τη Βουλή.

 

Δεν ακούσαμε τίποτα για την πρώτη κατοικία
Σημείωσε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια και πως ο κ. Μητσοτάκης «σήμερα υπόσχεται λύσεις σε προβλήματα που είτε δημιούργησε η ίδια είτε δεν μπόρεσε να λύσει».

Σχολίασε ότι το Market Pass και το Youth Pass δεν είναι λύση της ακρίβειας, αλλά αποδοχή της ακρίβειας. Όσον αφορά τα προβλήματα, αναφέρθηκε ειδικότερα σε: ακρίβεια, μισθούς, ελλείψεις και προβλήματα στο ΕΣΥ, ΕΚΑΒ, ενώ πρόσθεσε ότι παραμένουν η διόγκωση του δημοσίου χρέους, η αύξηση του ιδιωτικού χρέους, η μείωση του πραγματικού εισοδήματος, ο πολλαπλασιασμός του ισοζυγίου συναλλαγών.

Επίσης, τόνισε, ότι δεν άκουσε τίποτα από τον κ. Μητσοτάκη για το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που με τον πτωχευτικό της κυβέρνησης και το σχέδιο της για τις τράπεζες δημιουργεί πρόβλημα σε χιλιάδες πολίτες, όπως είπε.

 

Οι πυλώνες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απολύτως διαφορετική πολιτική πρόταση από τη ΝΔ, που βασίζεται στους εξής πυλώνες:

  • Ισχυρή σύγχρονη καινοτόμο πολιτεία που δεν θα αφήνει τους πολίτες μόνους.
  • Παραγωγική ανασυγκρότηση με συντεταγμένο σχέδιο για την οικονομία του πραγματικού προϊόντος, ώστε η ευημερία να αφορά μία πλουραλιστική αγορά και όχι διασπάθιση και μοίρασμα δημόσιου χρήματος για λίγους.
  • Διασφάλιση πρόσβασης όλων των πολιτών στα βασικά δημόσια αγαθά (ενέργεια, νερό, Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υγιές περιβάλλον).

«Προφανώς πρέπει άμεσα να μεταφερθούν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Δημόσιο, αλλά ο κ. Μητσοτάκης ήταν που δεν ψήφισε την τροπολογία που φέραμε λίγο πριν τις εκλογές», σχολίασε ο κ. Φάμελλος.

Μεταξύ άλλων, συμπλήρωσε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στις αρχές της Δημοκρατίας, Δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και τόνισε ότι η πρόταση έχει στο επίκεντρο το κοινωνικό κράτος, τη μείωση των ανισοτήτων, την υπεράσπιση της γνώσης και του πολιτισμού, τις ανάγκες των νέων ανθρώπων, τα δικαιώματα στην εργασία, την προστασία του περιβάλλοντος, την αποκέντρωση και την αυτοδιοίκηση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ λεπτό προς λεπτό όλα όσα γίνονται στη Βουλή, στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις.

 

newsIT.gr

Shares