Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΣΟΚ στην Κρήτη: Πιάστηκαν στα πράσα τα δυο αδέρφια -Οι ανασκαφές αποκάλυψαν χασίς, καλάσνισκοφ, σφαίρες χειροβομβίδες…

Η γη στη Χερσόνησο «έκρυβε» περίπου πέντε κιλά χασίς, καλάσνικοφ, σφαίρες, χειροβομβίδες και μαχαίρια


Έτοιμα για… πόλεμο ήταν τα μέλη γνωστής οικογένειας της Χερσονήσου, δυο από τους γιους της οποίας συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης μετά από… ανασκαφές που αποκάλυψαν τα ναρκωτικά που διακινούσαν!

Τα δυο αδέλφια ηλικίας 41 και 30 χρόνων οδηγούνται αυτή την ώρα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Είχαν συλληφθεί με αιφνιδιαστική επιχείρηση το μεσημέρι του Σαββάτου σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, όπου είχαν κρύψει όπλα και ναρκωτικά σε υπαίθριες “καβάντζες”.

xasis-1

 

xasis-2

 

xasis-3
Μάλιστα, οι αστυνομικοί χρειάστηκε να… σκάψουν το χωράφι τους για να ανακαλύψουν τις συνολικά 27 συσκευασίες που περιείχαν τέσσερα κιλά και 691 γραμμάρια κάνναβης, άλλες τέσσερις συσκευασίες με 15,3 γραμμάρια κοκαΐνης και τρείς ηλεκτρονικές ζυγαριές. Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια τους, σε ποιμνιοστάσια ιδιοκτησίας τους και σε υπαίθριους χώρους, όπου βρέθηκε και το οπλοστάσιο που διατηρούσαν.

Συνολικά, βρέθηκαν δύο πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ, μία αμυντική χειροβομβίδα, δύο πιστόλια με τους γεμιστήρες τους, δύο κυνηγετικά όπλα χωρίς άδειες κατοχής, 1.050 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, τρία μαχαίρια και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, τα οποία κατασχέθηκαν όπως και επτά κινητά που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις επαφές τους, τρία αγροτικά φορτηγάκια και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών και όπλων και 6.625 ευρώ. Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η Δίωξη Ναρκωτικών, αναζητούνται ο πατέρας της οικογένειας και τα υπόλοιπα παιδιά του.

 

πρωτο θεμα

Shares