Τετάρτη , 29 Ιουνίου 2022

ΣΟΚ!Κρούσμα κορονοϊού σε μέλος του πληρώματος της Φρεγάτας «ΥΔΡΑ»! Σε επιφυλακή το ΓΕΝ…

Σε επιφυλακή βρίσκονται τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούν στη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» μετά τη γνωστοποίηση ότι μέλος του πληρώματος είναι συγγενικό πρόσωπο με τον απόστρατο αντιναύαρχο που νοσηλεύεται με κορονοϊό…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OnAlert, πρόκειται για υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος εξετάσθηκε και διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό. Βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό και ακολουθεί τις προβλεπόμενες οδηγίες.

Όπως αναφέρουν πηγές του ΓΕΝ, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα στο προσωπικό του πλοίου, όπως αναφέρουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού που πιθανών να εμφανιστούν σε προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, το ΓΕΕΘΑ έχει αναλάβει τις ακόλουθες δράσεις:

 Προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και ο εκπρόσωπος λοιμωξιολόγος των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχουν ως τακτικά μέλη στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων, στις επιτροπές και την TaskForceπου έχει συγκροτήσει το Υπουργείο Υγείας.

 Έχει εκδώσει διαταγές με οδηγίες προς τις Μονάδες – Υπηρεσίες των ΕΔ, που αφορούν στην πρόληψη επέκτασης της επιδημίας.

 Σε επίπεδο Στρατιωτικών Νοσοκομείων, καθορίστηκαν οι χώροι υποδοχής και νοσηλείας ενδεχομένων κρουσμάτων, έγινε καταγραφή του απαιτούμενου προστατευτικού υλικού και διαπιστώθηκε η επάρκειά του. Πραγματοποιήθηκε επίσης εκπαίδευση και ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ενδεχομένων κρουσμάτων.

 Συγκροτήθηκε επιτροπή για την παρακολούθηση εφαρμογής των μέτρων και έγιναν ενημερωτικές ομιλίες.

 Σε ότι αφορά στην κατάταξη των στρατευσίμων, ελήφθησαν επιπλέον μέτρα για την πρόληψη της διασποράς και για το χειρισμό τυχόν κρουσμάτων. Εφ’ όσον απαιτηθεί, τα Γενικά Επιτελεία θα εκδώσουν εξειδικευμένες επιμέρους οδηγίες για την άμεση αντιμετώπιση οιασδήποτε κατάστασης.

onalert.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares