Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον Μάριο Παπαγεωργίου: “Τον σκότωσαν και τον έκαψαν”….

Καταπέλτης ήταν σήμερα η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείο στη δίκη για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου ζητώντας την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικασθεί σε ισόβια. Παράλληλα, η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της ανέφερε πως πιστεύει ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου δεν βρίσκεται στη ζωή.

Μάλιστα μια σοκαριστική μαρτυρία δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση. Στην εισαγγελέα μετά το τέλος της αγόρευσης της προσκομίστηκε έγγραφο με την κατάθεση πρώην συγκρατούμενης της συζύγου του βασικού κατηγορούμενου Π.Μ.. Στο έγγραφο η πρώην κρατούμενη αναφέρει ότι την περίοδο 2014-2015 που βρισκόταν στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών, η σύζυγος του Π. Μ της είχε αναφέρει ότι η απαγωγή του Μάριου διαπράχθηκε με σκοπό τα λύτρα, ότι ο 26χρονος έχει δολοφονηθεί και πως η σορός του κάηκε στο Άνω Διακοφτό Αχαΐας.

Όπως είπε η εισαγγελέας, ο νεαρός (η σορός του Μ. Παπαγεωργίου) δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, είναι νεκρός. Και αυτό γιατί, όπως ανέφερε η εισαγγελέας, τον σκότωσε ο Π.Μ. (πρόκειται για τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης) με τους συνεργούς του». Κατά την εισαγγελέα οι δράστες «κατάφεραν το θανατηφόρο πλήγμα» στο θύμα τους, ενώ οι ενέργειες του Π.Μ δεν ήταν τυχαίες. «Οι χειρισμοί του ήταν προσεκτικά σχεδιασμένοι. Γιατί σκότωσε το Μάριο; Μόνο εκείνος και οι συνεργοί του ξέρουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.

Υπό αυτά τα δεδομένα, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο βασικός κατηγορούμενος και φερόμενος ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης, Π.Μ., για την αρπαγή και τη δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον βασικό κατηγορούμενο ως έναν «άνθρωπο πανέξυπνο και μεθοδικό, με μεγάλη ικανότητα πειθούς» , ο οποίος, όπως είπε, κατάφερε να γίνει «το στήριγμα» της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη». Σκοπός του κατηγορουμένου ήταν να αποσπάσει χρήματα από την οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου.

«Οργάνωσε την απαγωγή»
Κατά την εισαγγελέα ο Π.Μ. ήταν εκείνος «που έστησε την απαγωγή του Μάριου, προσποιούταν δήθεν τον διαπραγματευτή και απέτρεπε τη μητέρα του 26χρονου να πάει στην αστυνομία». Μάλιστα, σύμφωνα με την εισαγγελέα ο Π.Μ. «κατάφερε να αποτελεί τον πιο στενό φίλο της Βαρβάρας Θεοδωράκη, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία στο γιο της. Ο βαθμός εξάρτησής της ήταν τέτοιος που δεν αντιδρούσε σε ό,τι της έλεγε, είχε μετατραπεί σε άβουλο πιόνι του».

Επικαλούμενη δε, μαρτυρίες, τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά και ευρήματα, όπως το αίμα του νεαρού φοιτητή που εντοπίστηκε στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου του, η εισαγγελέας τόνισε στο δικαστήριο πως ο Π.Μ. ήταν αυτός που κατάφερε το θανατηφόρο πλήγμα στο Μάριο.

«Είχε σχεδιάσει να απαγάγει και τη μητέρα του Μάριου»
Μάλιστα, σύμφωνα με την εισαγγελική αγόρευση ο Π.Μ, εκτός από την αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου είχε σχεδιάσει ή να απαγάγει και τη μητέρα του ή να τη ληστέψει, προκειμένου να καταφέρει τελικά να αποσπάσει τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει η Βαρβάρα Θεοδωράκη, πιστεύοντας ότι εκείνη δεν είχε ειδοποιήσει την αστυνομία. Ωστόσο, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος «δεν υπολόγισε την επιμονή και την αντοχή της μάνας, η οποία βλέποντας ότι έχει χάσει τα ίχνη του παιδιού της μετασχηματίζεται σε ατσάλι…».

Ολοκληρώνοντας την αγόρευση της η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο Π.Μ. για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγής, απόπειρας εκβίασης και σύστασης συμμορίας. Ακόμη ζήτησε να κηρυχτούν ένοχοι τρεις ακόμη κατηγορούμενοι της υπόθεσης για επί μέρους πράξεις. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετά την απόφαση να ασκήσει ποινική δίωξη και σε βάρος άλλων προσώπων.

Πηγή: lawandorder.gr

Shares