Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Σοκαριστικό ατύχημα Formula 1: Το μήνυμα του Γκροζάν μέσα από το νοσοκομείο (BINTEO)

Ο Ρομέν Γκροζάν με βίντεο στα social media γνωστοποίησε την κατάσταση του, ενώ τόνισε ότι ήταν κατά του προστατευτικού συστήματος Halo, που του έσωσε τη ζωή…

Ο Ρομέν Γκροζάν αναρρώνει στο νοσοκομείο μετά από το σοκαριστικό ατύχημα που είχε με το μονοθέσιο του Grand Prix του Μπαχρέιν.

Ο 34χρονος Γάλλος πιλότος της Haas κατάφερε να βγει σχεδόν αλώβητος από το μονοθέσιο του όταν αυτό προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες, μετά από επαφή που είχε με τον μονοθέσιο του Κβιάτ, κόπηκε στη μέση και τυλίχθηκε στις φλόγες στον πρώτο γύρο του αγώνα, ο οποίος σταμάτησε. «Ο Romain Grosjean θα παραμείνει στο νοσοκομείο για μια νύχτα για να υποβληθεί σε θεραπεία για εγκαύματα στο πίσω μέρος και των δύο χεριών» ανέφερε ανακοίνωση της ομάδας του, η οποία ανέβασε και βίντεο μέσα από το νοσοκομείο οπού νοσηλεύεται ο Γάλλος πιλότος.

«Είμαι καλά, σχετικά καλά. Σας ευχαριστώ για τα μηνύματά σας. Ήμουν αντίθετος με το Halo πριν από μερικά χρόνια, είναι όμως ό,τι καλύτερο έχει μπει στη Formula 1. Χωρίς αυτό δεν θα μπορούσα να σας μιλήσω σήμερα. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο» ήταν τα λόγια του Γκροζάν, που έχει εγκαύματα στα χέρια, στους αστραγάλους, όχι όμως κατάγματα στα πλευρά, όπως πολλοί φοβήθηκαν.

Παλαιότερα, ο ίδιος δήλωνε αντίθετος με το Halo, λέγοντας πως δεν μπορούσε να δει γύρω του, δεν είχε οπτική επαφή με μονοθέσια που βρίσκονταν δίπλα του.

https://youtu.be/LeBKOmrvlq4

https://youtu.be/5EOTtCSq91s

 

Όπως μαρτυρά το συγκλονιστικό video από το Σακχίρ, ο Grosjean διατήρησε τις αισθήσεις του και κατάφερε να απεγκλωβιστεί μόνος του από το κόκπιτ, την ώρα που όλα είχαν γίνει παρανάλωμα του πυρός. Με την προσωπίδα του κράνους του σχεδόν λιωμένη, έχοντας προστασία μόνο από την πυρίμαχη κάλτσα στο αριστερό του πόδι, όπως φάνηκε τη στιγμή που πήδηξε ότι είχε μείνει από τις μπαριέρες για να βρει σωτηρία στην αγκαλιά του γιατρού της F1, Ian Roberts, που είχε σπεύσει στο σημείο.

protothema.gr

Shares