Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Σοκαριστικές φωτογραφίες: Γιατί δεν πρέπει ποτέ να κοιμάστε με τους φακούς επαφής…

Σοκαριστικές φωτογραφίες μοιράστηκε στο Facebook ένας οφθαλμίατρος για να προειδοποιήσει τους πελάτες του για τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν κάποιος κοιμάται με τους φακούς επαφής.

Ο Δρ. Πάτρικ Βόλμερ από την Vita Eye Clinic στο Σέλμπι της Βόρειας Καρολίνας, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook σοκαριστικές εικόνες μιας γυναίκας της οποίας ο κερατοειδής χιτώνας του ματιού είχε φαγωθεί από βακτηρίδια, επειδή κοιμόταν συχνά με τους φακούς επαφής.

Κοντινό πλάνο ενός μολυσμένου ματιού

Η μη αφαίρεση των φακών επαφής κατά την διάρκεια του ύπνου, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε τύφλωση
Στην ανάρτησή του, η οποία έχει γίνει viral και την έχουν δει πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι, τα μάτια της γυναίκας δείχνουν θολά γεμάτα από τσίμπλες.

“I sleep in my contacts all the time and I’ve never had a problem.”As an eye doctor, I literally hear this daily. The…

Gepostet von Vita Eye Clinic am Sonntag, 28. April 2019

Ο Δρ. Βόλμερ εξηγεί ότι πάσχει από ένα «ανθεκτικό στέλεχος ψευδομονάδας» που είναι το «άμεσο αποτέλεσμα του ύπνου με φακούς επαφής».

Και λέει: «Η ψευδομονάδα (βακτήρια) είναι μια σημαντική αιτία οφθαλμολογικής νοσηρότητας και τα χαρακτηριστικά της οδηγούν γρήγορα σε μόνιμη τύφλωση. Αυτή είναι η 4η περίπτωση ψευδομονάδων που έχω θεραπεύσει στην κλινική μου. Τα βακτήρια τρώνε τον κερατοειδή των ασθενών μέσα σε λίγες ημέρες, αφήνοντας μια λευκή νέκρωση (νεκρός ιστός) στο πέρασμά τους».

Μάτι με θολή ίριδα από μολυνση του κερατοειδή χιτώνα

Τα βακτήρια τρώνε τον κερατοειδή των ασθενών μέσα σε λίγες ημέρες, υποστηρίζει ο οφθαλμίατρος
Κι ενώ ο γιατρός λέει ότι ήταν σε θέση να χορηγήσει στον ασθενή σταγόνες αντιβιοτικού και στεροειδών για να μειώσει τις μόνιμες ουλές, παραδέχεται ότι είναι «πολύ πιθανό» πως θα υποστεί κάποια μορφή μόνιμης απώλειας όρασης.

«Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν συνιστώ ποτέ να κοιμάται κανείς με τους φακούς επαφής. Οι κίνδυνοι αντισταθμίζουν τα οφέλη κάθε φορά. Απαιτούνται δευτερόλεπτα για να βγάλετε τους φακούς επαφής, αλλά και μια πιθανή μη αναστρέψιμη βλάβη για το υπόλοιπο της ζωής σας, αν δεν το κάνετε»

Και υποστηρίζει: «Ο κόσμος πρέπει να δει αυτές τις φωτογραφίες και να θυμίζει στον εαυτό του, την οικογένειά του, τους φίλους του την ύπαρξη κακής χρήσης των φακών επαφής».

 

iefimerida

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares