Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Σοκαριστικές αποκαλύψεις Βελόπουλου για το εμβόλιο: Δείτε και φρίξτε!

Oλοκληρώθηκε η δευτερολογία του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος προχώρησε σε συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις τόσο για την αντιμετώπιση της υγειονομικής όσο και της οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα έδωσε χρήσιμες συμβουλές και προτάσεις στον Πρωθυπουργό για τα ελληνοτουρκικά.

 

 

Δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ τη δευτερολογία του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή

Δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ τη δευτερολογία του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή

Δημοσιεύτηκε από VoiceNews.gr στις Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

https://voicenews.gr/kyriakos-velopoulos-ena-pros-ena-ta-lathi-tis-kyvernisis/

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ : Συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ

Θα ξεκινήσω με μία συμβουλή προς τον πρωθυπουργό, την οποία πήρα από τον Λάο Τσε: Ο καλύτερος ηγέτης είναι εκείνος που οι άλλοι ίσα που καταλαβαίνουν την ύπαρξή του και όταν τελειώσει η δουλειά όλοι λένε: Μαζί το κάναμε!

Στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργος ξεπέρασε τον εαυτό του. Κουνούσε το δάχτυλο σε κάθε αρχηγό, ξεπέρασε τα όρια δίνοντας έωλες αιχμές. Μάλιστα έκανε αιχμές και προς εμάς, την Ελληνική Λύση, που δεν έχουμε δώσει αφορμή ότι δεν επιχειρηματολογούμε και ενώ η ΝΔ σε πολλές περιπτώσεις μας έχει αντιγράψει. Και υπαινίχθηκε ότι κάνουμε ψηφοθηρία για το εμβόλιο. Να του πω ότι αυτό που έκανε, ενώ υπάρχουν τόσοι νεκροί από τον ιό, είναι τουλάχιστον τυμβωρυχία.

Κύριε πρωθυπουργές, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί. Μιλάτε για ψηφοθηρία εσείς που κατηγορούσατε τον ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό και σήμερα εφαρμόζετε απόλυτα την συμφωνία των Πρεσπών. Κατηγορούσατε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε πολυμελές υπουργικό συμβούλιο, κάνοντας λόγο για ένα υπουργικό 25 ατόμων, και σήμερα έχετε 59μελές υπουργικό συμβούλιο. Μιλάτε για τους μετακλητούς που τους έχετε τοποθετήσει παντού! Και θέλω να ρωτήσω τους βουλευτές και τους ψηφοφόρους της ΝΔ: Συμφωνουν με τον κ. Δένδια, που είπε ότι υπάρχει και πρέπει να υπάρξει πλήρης στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών;

Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη κ. πρωθυπουργέ. Πάρτε τώρα πίσω το πρόστιμο των 500 ευρώ! Νομίζω ότι όλοι εδώ μέσα συμφωνούν ότι το πρόστιμο των 500 ευρώ σε έναν Έλληνα που παίρνει, αν τα παίρνει, 450 ευρώ το μήνα είναι πρόστυχο.

Εγώ σήμερα είχα έρθει εδώ για να κάνω εποικοδομητική κριτική, δυστυχώς όμως ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές ότι παίρνουμε στοιχεία από το INTERNET για τις ομιλίες μας. Μας συγχωρείτε που δεν παίρνουμε τα στοιχεία από τον ΣΚΑΪ που σας παίζει όλη την ημέρα.

Εχω λοιπόν εδώ δημοσίευμα του Bloomberg, που λέει ότι γίνεται νεκροψία στην Νορβηγία για 23 νεκρούς, μετά τον εμβολιασμό. Στο Ισραήλ, 13 άνθρωποι έπαθαν παράλυση προσώπου μετά το εμβόλιο. Το ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής, ο Ισρηαλινός Τσιόδρας. Το 17% των ανθρώπων που νόσησαν μετά τον εμβολιασμό νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. 4.500 ατομα διαγνώστηκαν με ιό μετα την πρώτη δοση του εμβολίου. 244 νοσηλεύονται από την πρώτη εβδομάδα και 124 από την δεύτερη εβδομάδα. Και το λένε αυτό εκείνοι που έχουν πάρει το εμβόλιο και έχουν εμβολιαστεί μαζικά. Μην λέτε λοιπόν ότι το εμβόλιο δεν είναι επικίνδυνο. Να είμαστε λοιπόν επιφυλακτικοί και να μην ασκούμε πιέσεις στον κόσμο. Έχω και άλλο δημοσίευμα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, δική σας εφημερίδα είναι, που λέει ότι νοσοκόμα στην Ουαλία, βρέθηκε θετική στον ιό μετά τον πρώτο εμβολιασμό της με το εμβόλιο της Pfizer.

Κύριε πρωθυπουργέ στο κόμμα μας έχουμε γιατρούς, οι οποίοι μας λένε ΄τοι αν δεν είσαι 100% βέβαιος δεν μπορεις να βγαίνεις και να ζητάς από τον κόσμο να εμβολιαστεί με το ζόρι. Και γι’ αυτό αναρωτιέμαι γιατί στείλατε άρον άρον την επιστολή στην ΕΕ σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού; Αφού είναι προαιρετικό το εμβόλιο. Ή μήπως δεν είναι; Κύριε πρωθυπουργέ, το σώμα του καθενός είναι δικό του και μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει. Είχατε πει ότι εύχεστε η Γερμανία να μην παρεκτραπεί. Τελικά η Γερμανία πήρε παραπάνω εμβόλια. Και είπατε ότι αν η Γερμανία παρεκτραπεί θα κληθεί να αποφασίσει η Κομισιόν. Και τι θα κάνει δηλαδή η Κομισιόν; Θα την κάνει ντα; Ποια τη Γερμανία του ντήζελγκεϊτ και της ΝτόΪτσε Μπανκ; Πάρτε σήμερα μια βαλίτσα με ένα εκατ. ευρώ και πηγαίνετε να τα καταθέσετε στην ΝτόΪτσε Μπανκ. Κανείς δεν θα ρωτήσει πού τα βρήκατε. Ενώ σε οποια ελληνική τράπεζα και να πάτε θα πρεπει να δηλώσετε πού τα βρήκατε.

Δεν μπορεί να κουνάτε το δάχτυλο σε κανένα από εμάς εδώ μέσα γιατί ποτέ δεν μας ρωτήσατε ποια είναι η πρότασή μας. Κανενός εδώ στην βουλή. Μπορούσατε να το κάνετε έστω και δια αλληλογραφίας, γιατί υπάρχει κορωναϊός. Να μην κολλήσουμε.

Επίσης, λέτε ότι υπάρχουν μελέτες ότι δεν κολλάει στα σούπερ μάρκετ, δεν κολλάει στα λεωφορεία. Υπάρχουν μελέτες; Γιατί δεν τις φέρνετε; Να τις δούμε. Και αφού δεν κολλάει στα σούπερ μάρκετ πώς κολλάει στο λιανεμπόριο; Γιατί κολλάει στο κυνήγι και το ψάρεμα; Στις εκκλησίες; Υπάρχουν μελέτες γι’ αυτά; Γιατί αν υπάρχουν εγώ θα δεχθώ όσα λέτε.

Δώστε εντολή στις οικονομικές υπηρεσίες σας να επιστρέψουν τα παράβολα που πλήρωσαν οι κυνηγοί γι’ αυτή την χρονιά. Έδωσαν 200 ευρώ οι άνθρωποι, να τα πάρουν πίσω. Δεν μπορούν να κυνηγήσουν. Γιατί να μην πάρουν τα χρήματά τους; Μην κάνετε όπως οι κλεφτες. Που κι αν τους πιάσει η αστυνομία δεν δίνουν λεφτά πίσω.

Θέλω να υποβάλω μερικές ερωτήσεις. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει εντολή από την Κομισιόν για την παροχή ασυλίας στις εταιρείες παρασκευής των εμβολίων από ποινικές και αστικές ευθύνες; Έχει συμφωνήσει και η Ελλάδα σε αυτό; Γιατί οι γιατροί ζήτησαν ασυλία λόγω της πανδημίας; Δεν είναι βέβαιοι για το τι θα συμβεί; Οι ασφαλιστικές εταιρείες ζητούν αλλαγή των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, ώστε αν κάνεις το εμβόλιο και συμβεί κάτι να μην αποζημιωθείς. Και αν είναι έτσι, γιατί ο πρωθυπουργός ζητά να κάνουμε το εμβόλιο;

Στο Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ο γιατρός Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος έχει ανακαλύψει φάρμακο για τον κορωναϊό. Γιατί λοιπόν σωνει και καλά να κάνουμε το εμβόλιο ενώ μπορεί να προωθηθεί το φάρμακο και να κερδίσει και η χώρα μας; Γιατί αν μην προωθηθεί το εμβόλιο Sputnik που το έχουν πάρει Ουγγαρία, Ινδία, Κίνα; Γιατί καλά και ντε να κερδίσει η Pfizer, η οποία τον Ιούνιο πήρε από την Ευρωπαίκή Τράπεζα Επενδύσεων 123 εκατ. ευρώ δάνειο και άλλα τόσα από την Γερμανία; Κάντε ένα δημοψήφισμα για το Εμβόλιο όπως ανακοίνωσε ότι θα κάνει η Ελβετία.

Και θα επιμείνω κ. Πρωθυπουργέ, μην κάνετε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία και μην δεχτείτε την ατζέντα της χωρις να διεκδικήσει κάτι η Ελλάδα. Η ρήση «δεν διεκδικούμε τίποτα» είναι λάθος ρήση εδώ και δεκαετίες. Επίσης μην πάτε στην Χάγη. Δεν έχει την ισχύ να επιβάλει την απόφασή της. Δείτε το παράδειγμα των Φιλιππίνων και της Κίνας, που δικαιώθηκαν οι Φιλιππίνες αλλά δεν έχει υποχωρήσει η Κίνα.

Αν πάτε σε διερευνητικές επαφές και έχει η Τουρκία ένα χαρτί με 10 διεκδικήσεις και η Ελλάδα άλλο ένα με μηδέν διεκδικήσεις, εάν παραλάβει το χαρτί ο κ. Αποστολίδης (πού τον βρήκατε αυτόν; είναι ο ίδιος που απέτυχε στην Κένυα με την υπόθεση Οτσαλάν) θα είναι μια de facto αναγνώριση των τουρκικών διεκδικήσεων. Δεν πρέπει να είμαστε ευλύγιστοι αλλά ισχυροί και ενωμένοι απέναντι σε όσα θέλει να επιβάλει ο Ερντογάν.

Για τα πανεπιστήμια, καλά κάνετε. Το θέμα όμως δεν είναι να βάλουμε την αστυνομία στα πανεπιστήμια αλλά να δούμε γιατί φτάσαμε να χρειαζόμαστε αστυνομία στα πανεπιστήμια. Τα παιδιά πρεπει να καταλάβουν ότι το κτήριο δεν είναι δικό τους. Είναι δημόσιο και πρέπει να το σέβονται. Πάς σε πανεπιστήμια στο εξωτερικό και χαίρεσαι. Είναι πιο καθαρά απ’ ότι είναι η βουλή. Δεν είναι χώρος κομματικοποίησης τα πανεπιστήμια. Αν θέλετε να κάνετε κ. πρωθυπουργέ ένα καλό για τα πανεπιστήμια καταργήστε αύριο τη ΔΑΠ.

Και θα κλείσω με μερικές προτάσεις για την οικονομία. Μην επιδοτείτε την ανεργία. Τα χρήματα που δίνετε για την ανεργία θα έπρεπε να δίνονται για την επιδότηση της εργασίας. Κάντε μια πλατφόρμα και δείτε ποιες επιχειρήσεις απασχολούν 2, 3 χιλιάδες άτομα και επιδοτήστε τις για να προσλάβουν κόσμο. Προχωρήστε σε κούρεμα των δανείων και δημιουργήστε μια Bad Bank. Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης γιατί πρέπει να πετιούνται στις ανεμογεννήτριες; Ας πάνε στην κατασκευή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Θεσσαλονίκη. Η ανεμογεννήτρια είναι γερμανική, και δεν δίνει θέσεις εργασίας. Κλείσατε τα μαγαζιά αλλά οι επιχειρηματίες είναι αναγκασμένοι να συνεχίζουν να πληρώνουν ΔΕΗ, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα. Πώς θα λειτουργήσει έτσι η αγορά; Δεν γίνεται ο επιχειρηματίας να συνεχίσει έτσι. Το λιανεμπόριο πεθαίνει. Μετά έρχεται μεγάλο τσουνάμι. Μετά τον κορωναϊό. Θα κλείσουν μαγαζιά και θα μείνει κόσμος άνεργος. Κάντε ένα σχέδιο ανασυγκρότησης. Κάντε το πρόγραμμα με τις 240 δόσεις για να μπορεί να πληρώσει ο κόσμος τα δάνειά του. Παρατήσατε τους αυτοκινητιστές. Δεν έχουν πάρει κανένα επίδομα.

Το μόνο που μας χωρίζει εδώ μέσα είναι οι κομματικές αγκυλώσεις. Δεν γίνεται η χώρα να έχει 32 ανεξάρτητες αρχές όταν το Συνταγμα προβλέπει 5. Γιατί αυτές οι 32 αρχές μας στοιχίζουν 400 – 600 εκατ. ευρώ το χρόνο! Καταρτήστε τις και να κάνουμε αυτή τη δουλειά εμείς εδώ. Το Συμβούλιο του Κράτους είπε αυτό που σας φωνάζουμε εδώ και καιρό. Να ζητήσουμε λεφτά από τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ. Είναι λεφτά που τα έχει κλεψει και μπορούν να πάνε στον Έλληνα τον φτωχό, τον άστεγο, που του παίρνουν το σπίτι. Έχουμε το σκάνδαλο ΝΤΗΖΕΛΓΚΕΪΤ της Γερμανίας. Γιατί δεν κάνουμε κάτι; Στην Αμερική πληρωσαν εκατομμύρια ευρω πρόστιμο οι Γερμανοί. Γιατί δεν το ζητάει κανένας εισαγγελέας.

Ζητώ ομόνοια, ομοψυχία και αλήθεια. Να είμαστε ειλικρινείς και 100% βέβαιοι για ό,τι λέμε.

Shares