Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Δάκρυσε το κοινοβούλιο-Απίστευτος Βελόπουλος:Έφερε στη Βουλή συγκλονιστική επιστολή καρκινοπαθή

Παρέμβαση έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης Κ.Βελόπουλου από το βήμα της Βουλής και αναφέρθηκε τόσο σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής 

Ο Κ.Βελόπουλος αναφέρθηκε στην ανευθυνότητα της  κυβέρνησης την οποία την καθιστά ελλιπής απέναντι στην πανδημία όπως η αδυναμία να φτιαχτούν καινούργιες ΜΕΘ , το εμβόλιο , στις αποφάσεις για την άρση lockdown , τις επιπτώσεις της πανδημίας στην Ελληνική οικονομία αλλά και στα ελληνοτουρκικά.

 

Δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ την ομιλία του Κ.Βελόπουλου στη Βουλή

Δημοσιεύτηκε από VoiceNews.gr στις Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020

 

Δείτε εδώ την ομιλία του Κ.Βελόπουλου

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ :

Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας».

Θα ξεκινήσω με μια αναφορά προς τον Υπουργό, τον οποίο γνωρίζω από το 2007, 2008, 2009. Είναι πράος άνθρωπος αλλά δεν ακούει ποτέ τι του λένε. Κάνει πάντα ό,τι νομίζει πως είναι σωστό, ασχέτως από τι θα του πεις. Αυτή είναι η τακτική του κ. Χατζηδάκη, όμως νομίζω ότι κάθε υπουργός και κάθε κυβέρνηση πρέπει να ακούει, και ακολούθως αν διαφωνεί να επιχειρηματολογήσει και να απορρίψει τις προτάσεις, ή να τις επιδοκιμάσει αν είναι σωστές.

Πάμε και στο ν/σ. Από την αρχαιότητα οι Έλληνες έχτιζαν όπου ήθελαν. Το 1823, που η χώρα ήταν ακόμα σε πόλεμο πάλι ο καθένας έχτιζε όπου ήθελε, γιατί ο βουλευτής βόλευε τον πολίτη από τότε και έκανε τα στραβά μάτια. Έτσι φτιάξαμε μια χώρα με άναρχη δόμηση και μη ανθρώπινη. Δεν θα μιλήσω για τις παραλιακές περιοχές, π.χ. την Χαλκιδική όπου πηγαίνω από μικρός, και όπου ο καθένας έχτιζε όπου νόμιζε, όπου του άρεσε. Και σήμερα η κυβέρνηση καλείται να λύσει το πρόβλημα. Δεν λύνεται όμως το πρόβλημα αν όλοι μαζί δεν συμφωνήσουμε. Και απότοκο αυτής της πολιτικής ήταν το Μάτι.

Φανταζόμουν ότι η κυβέρνηση θα έλυνε το πρόβλημα αλλά δυστυχώς δεν το λύνει. Κάθε κυβέρνηση που έρχεται σε αυτή τη χώρα φέρνει και από ένα ν/σ. Άρα αυτό σημαίνει ότι οι προηγούμενοι δεν έλυναν ποτέ το πρόβλημα. Άρα δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Και οι πολίτες είναι όμηροι από την δική μας έλλειψη λογικής.

Θα πίστευα ότι ενδιαφέρεστε για την αλιεία, γιατί κάνετε και αναφορά στην ομιλία σας για την ανάγκη ανάπτυξης της αλιείας. Όμως δεν ενδιαφέρεστε, κυρίως όταν δεν έχουμε αλιευτικές ζώνες, και όταν τον Μάρτιο που θα μας έρθει λήγει η προθεσμία που μας έχει δώσει η ΕΕ για τον καθορισμό αλιευτικών ζωνών. Και δεν τις καθορίζετε γιατί φοβάστε τους Τούρκους, οι οποίοι μπαίνουν και βγαίνουν στην θάλασσά μας ανενόχλητοι και κάνουν ό,τι θέλουν.

Εκβιάζετε τους ιδιοκτήτες εκτάσεων εκτός σχεδίου να εκδώσουν άδεια σε διάστημα μιας 2ετίας. Μα η Ελλάδα πέρασε μια κρίση, πτώχευσε, το ΑΕΠ καταβαραθρώθηκε, τώρα έχουμε άλλη μία κρίση με τον κορωναϊό, όπου όλοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και δεν δουλεύεουν και τα αποτελέσματά της θα τα δούμε αργότερα, και εσείς λέτε στον Έλληνα, μέσα σε αυτό τον χαμό, να τρέξει να βρει 25.000 ευρώ που χρειάζονται για να λύσει το πρόβλημα. Είστε σαν τις ύαινες που τους έχει μυρίσει αίμα και βιάζεστε να πάρετε τα οικόπεδα των ανθρώπων.

Έχετε πάει ποτέ σε πολεοδομίες; Έχετε δει την άθλια κατάσταση που επικρατεί εκεί, τις στοίβες με χαρτιά, τους φακέλους, τους ταλαίπωρους που πρέπει να λαδώσουν τον πολεοδόμο και τον μηχανικό για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους; Αν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα πρέπει να κάνετε τώρα μια τομή και να ξεκινήσετε από τις πολεοδομίες. Πείτε μου γιατί να είναι δημόσιες οι πολεοδομίες; Ας είναι ανεξάρτητα γραφεία τα οποία θα εποπτεύονται και θα ελέγχονται από τον υπουργό, ώστε η όποια διαδικασία να γίνει γρήγορα.

Αν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ήταν κυβέρνηση, και έτσι όπως κυβερνάτε και με τα λάθη που κάνετε θα γίνουμε κυβέρνηση, θα ζητούσαμε να διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος στους πολεοδόμους και στους εφοριακούς, για να δούμε πού βρήκαν τα λεφτά. Δεν τολμάτε όμως να το κάνετε. Ενώ γνωρίζετε ότι όλοι οι Έλληνες λαδώνουν τον πολεοδόμο διαφορετικά δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους και το ξέρουν αυτό. Για δοκιμάστε να τους τραβήξετε το αυτί.

Έχουμε την ηλεκτρονική ταυτότητα. Εδώ και 10 χρόνια είναι θεσμοθετημένη και δεν έχει λειτουργήσει ποτέ.

Εμείς λοιπόν προτείνουμε να σχηματιστεί μια επιτροπή της βουλής και να επισκεφθεί όλες τις παραλιακές περιοχές για να δει το πρόβλημα κατάματα. Που έχουμε καταντήσει να ρίχνει μια βροχή και όλες οι παραλιακές περιοχές να πνίγονται. Και αυτό συμβαίνει από την αρχαιότητα. Ο Αριστοφάνης έλεγε ότι οι Αθηναίοι έχτιζαν στον Ιλισσό όπου ήθελαν. Ίδιοι είμαστε όλα αυτά τα χρόνια. Και γι’αυτό δεν είμαστε πιστευτοί ως πολιτικό σύστημα.

Όμως τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας θα ξεκινήσουν μετά τον κορωναϊό. Ήδη δημιουργείται μια νέα γενιά κόκκινων δανείων. Αυτό που απαιτείται, αν πραγματικά θέλετε να δώσετε λύση στο πρόβλημα, είναι μια γενναία διαγραφή του ιδιωτικού χρέους. Και πραγματικά απορώ με τη ΝΔ και προ καιρού με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δίνετε τα κόκκινα δάνεια σε ξένα funds με 2% ή 3%; Για ποιο λόγο; Πουλήστε τα στους ιδιώτες με 7% ή 8% και με τον τρόπο αυτό θα βγάλει κέρδος και το κράτος. Θα μου πείτε ότι είναι εντολή της τρόϊκας; Μα αν σας κάνει η τρόϊκα ό,τι θέλει τότε να παραιτηθείτε. Αν είναι να κυβερνά η τρόϊκα γιατί να είστε εσείς εδώ;

Λέτε ότι το 30% των εξόδων πρέπει να πληρώνονται μέσω καρτών. Μα η αγορά δεν λειτουργεί! Πώς θα γίνει αυτό με κλειστά καταστήματα; Και εδώ μιλάμε για τους πατεράδες μας και τους παππούδες μας. Είναι μεγάλοι άνθρωποι. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Εσείς δεν μπορείτε να τους δώσετε λύση;

Έχουμε εδώ μέσα κανέναν Βορειοελλαδίτη σήμερα; Γιατί το λέω; Το παιδικό χωριό SOS στον Φίλυρο κινδυνεύει με λουκέτο, γιατί δεν υπάρχουν τρόφιμα και θέρμανση για τα παιδιά. Έχετε κάνει όμως στον προϋπολογισμό πρόβλεψη για 500 εκατ. ευρώ για τους λαθρομετανάστες. Πού ζούμε; Είναι δυνατόν να μην έχουν θέρμανση τα παιδάκια; Τρέχουμε και δίνουμε τόσα χρήματα σε δομές λαθρομεταναστών, δίνουμε επιδόματα, έχουν θέρμανση, ρεύμα, τηλέφωνο δωρεάν και για τα παιδάκι στο Φίλυρο δεν μπορεί να υπάρξει μέριμνα;

Πριν από χρόνια, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής, είχε μιλήσει από το βήμα αυτό για νταβατζήδες και το πλήρωσε ακριβά. Εσείς τώρα φτιάχνετε νέους νταβατζήδες. Ο νέος Μπόμπολας στη χώρα λέγεται Μυτιληναίος. Δημόσια έργα, ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, ό,τι κινείται έχει το όνομα Μυτιληναίος. Δεν έχω τίποτα μαζί του. Αλλά ενώ ο Καραμανλής είχε μιλήσει για νταβατζήδες και την ανάγκη πάταξής τους, εσείς έρχεστε και φτιάχνετε καινούργιους. Ήδη το δημόσιο έργο στο Άκτιο στην Αμβρακία το πήρε ο Μυτιληναίος με μία φωτογραφική απόφαση.

Κοιτάξτε πώς γίνονται όλα με φωτογραφικό τρόπο. Λέμε στον ΠΟΥ ότι θα χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένα τεστ που είναι εγκεγραμμένα: Το εξής ένα! Ωραία φωτογραφική απόφαση! Σωστό κάδρο! Αυτά είναι πράγματα που ενοχλούν και μάλιστα όταν αποφασίζονται από έναν πρωθυπουργό που δηλώνει μεταρρυθμιστής. Και έρχεται τώρα και έχει διπλά βιβλία στον ΕΟΔΥ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν το παραδέχεται! Διαφορετικά κρούσματα αναφέρονται στο ένα βιβλίο στην ΗΔΙΚΑ και διαφορετικά στο άλλο στον ΕΟΔΥ. Ορίστε, εδώ έχω τα έγγραφα και τα καταθέτω στα πρακτικά. Και το αποδεικνύει ότι είστε κομπιναδόροι! Έχουμε και το σκάνδαλο με τα rapid tests. Μιλάμε για φωτογραφικό διαγωνισμό 4 ημερών, για την παράδοση εκατομμύριων τεστ. Και η δουλειά γίνεται πολύ απλά. Επικοινωνεί τηλεφωνικά ο άλλος, λέει στον ενδιαφερόμενο: «Την άλλη εβδομάδα θα φέρω ένα νόμο. Πάρε τεστ για να στοκάρεις». Έτσι γίνεται! Το καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων. Εδώ μιλάμε για ωμή εξαπάτηση και απάτη των Ελλήνων πολιτών! Γιατί ΕΙΝΑΙ απάτη! Απάτη πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Και ποιος ευνοήθηκε; Ευνοήθηκε μεγαλοστέλεχος της ΖΗΜΕΝΣ ο κ. Στράτος Ριμανέλης. Ντροπή!

Βγαίνει ο πρωθυπουργός και λέει ότι θα είναι κλειστά τα εστιατόρια και τα μπαρ μέχρι να εμβολιαστούν οι Έλληνες. Δηλαδή έχουμε τον επιχειρηματία, που έχει κλείσει το μαγαζί του, αλλά όσο καιρό παραμένει κλειστό θα πληρώνει φόρους, τέλη, ασφάλεια, ΔΕΗ. Μα πώς θα γίνει αυτό; Βρείτε ένα τρόπο! Δεν γίνεται να κρατάς κλειστό το μαγαζί του ανθρώπου αλλά να απαιτείς να συνεχίζει να πληρώνει. Αντιλαμβάνεστε καθόλου τι κάνετε; Σκοτώνετε την οικονομία. Και οι πολίτες που θα θέλουν αργότερα να πάνε στα μπαρ, δεν θα μπορούν να εισέλθουν αν δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Δηλαδή ή θα μείνει ο Έλληνας έγκλειστος αν δεν κάνει το εμβόλιο, ή θα το κάνει και θα αποφυλακιστεί. Να τη χαίρεστε την Δημοκρατία που φτιάξατε!

Ξέρετε πόσοι εργαζόμενοι υπάρχουν στον τομέα της εστίασης; 600 χιλιάδες! Την επόμενη μέρα του κορωναϊού οι εργαζόμενοι στην εστίαση και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα πεινάσουν με τα μέτρα που παίρνετε για την πανδημία. Κάνατε λάθη με τον αλγόριθμο EVA, ανοίξατε τα σύνορα, δεν κάνατε ελέγχους, τώρα θα ανοίξετε για λίγο την αγορά για τις γιορτές και μετά θα πάμε και σε τρίτο lockdown, αλλά δεν έχετε κάνει καμμία μέριμνα για όσα θα χάσουν οι επαγγελματίες, οι οποίοι πληρώνουν ρεύμα, δημοτικά τέλη, φόρους κλπ. Αυτά κάνετε και εκτίθεστε μόνοι σας. Και μην μου λέτε ότι θα πάρουν την επιστρεπτέα προκαταβολή γιατί θα σας πω εγώ τι θα πάρουν! Δεν μπορεί να έχει ο άλλος κλειστά τα αυτοκίνητα στην εταιρεία του και να πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια!

Όμως όλα αυτά τα προβλήματα με κάποιο τρόπο θα λυθούν. Άλλο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Έχουμε γιατρούς που επισημαίνουν ότι τα ψυχολογικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από δω και στο εξής θα είναι τεράστια. Η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης από τον περασμένο Απρίλιο έχει δεχθεί 110 χιλιάδες κλήσεις, για να βοηθήσει ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Η ενδο-οικογενειακή βία αυξάνεται διαρκώς. Οι έρευνες που έχουν γίνει επισημαίνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης του αισθήματος της απομόνωσης στους Έλληνες. Δεν τα λέω εγώ, τα λέει η Ψυχοκοινωνική Εταιρεία. Φοράμε τη μάσκα, δεν χαμογελάμε, δεν επικοινωνούμε, δεν έχουμε πλέον ανθρώπινη διαπροσωπική σχέση. Αυτά είναι προβλήματα μεγάλα που θα τα βρούμε μπροστά μας αμέσως μετά τον κορωναϊό. Η τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με έρευνα πανεπιστημιακών, έχει αρχίσει να προκαλεί προβλήματα στα μάτια και τη μέση για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές εμφανίζουν σημάδια κλινικής κατάθλιψης. Επαναλαμβάνω ότι αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας. Τα άλλα, τα οικονομικά, με το ζόρι και με την αντιπαράθεση κάπως θα τα βολέψουμε, αυτά όμως δυστυχώς δεν θα τα βολέψουμε.

Βλέπω επίσης ότι το ΣτΕ αποφάσισε ότι όσα παιδιά δεν εμβολιάζονται θα αποβάλλονται από το σχολείο. Αυτό είναι αυταρχισμός και ρατσισμός. Απομονώνονται αυτοί που έχουν άλλη άποψη. Και δεν είμαι εναντίον του εμβολίου, αλλά είμαι εναντίον της υποχρεωτικής επιβολής του. Το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ σε έρευνα που έκανε αναφέρει ότι ο ιός μεταλλάσσεται. Έχουμε αύξηση των κρουσμάτων εξ αιτίας της μετάλλαξης του ιού. Το είπαν και ο Τσιόδρας και η Λινού. Δικοί σας άνθρωποι είναι.

Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ. Θα είστε για λίγο καιρό εδώ μέσα με αυτές τις επιλογές.

Γιατί να μην ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Σιγκαπούρης; Η Σιγκαπούρη είχει 58.000 κρούσματα και μόνο 29 νεκρούς. Πώς; Μα από την αρχή έκανε τεστ. Από την πρώτη στιγμή. Αλλά ο κ. Τσιόδρας στην αρχή έλεγε ότι δεν χρειάζονται τα τεστ και μετά έλεγε ότι ο ιός δεν κολλάει στα σχολεία. Και εσείς δεν ακούσατε ποτέ κανέναν άλλον!

Θα κλείσω με μία επιστολή που έλαβα σήμερα: «Κύριοι βουλευτές, έχω καρκίνο στον πνεύμονα και το κεφάλι. Έχω σάχκαρο και κάνω ινσουλίνη και έχω 84% αναπηρία. Με εξαίρεσαν από το κοινωνικό τιμολόγιο. Πείτε μου τι να κάνω. Να πεθάνω ή να παγώνω την ινσουλίνη στην ταράτσα;»

ΓΙΑ ΡΑΠΙΤ ΤΕΣΤ – ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ 12:17 ΕΩΣ 15:36 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ

ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ 21:15 ΕΩΣ 23:10 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ

ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΑΠΟ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ 15:43 ΕΩΣ 16:53 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ

ΓΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ 04:08 ΕΩΣ 05:01 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shares