Παρασκευή , 4 Δεκεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΣΟΚΑΡΕΙ η τουρκική ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: «Εξετάζει» νέο «deal» Σε ΔΥΣΜΕΝΗ θέση η Ελλάδα…

ΣΟΚΑΡΕΙ η τουρκική ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: «Εξετάζει» νέο «deal» Σε ΔΥΣΜΕΝΗ θέση η Ελλάδα...

Μπορεί η Τουρκία να αποτελεί πηγή έντασης και «συγκρούσεων» εντός της Συμμαχίας του NATO λόγω της απόκτησης των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο στο ενδεχόμενο να «κλείσει» νέα συμφωνία αγοράς με τη Μόσχα…

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε πως οι δύο πλευρές «εξετάζουν» το ενδεχόμενο συμφωνίας για την παράδοση μιας ακόμα συστοιχίας πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία.

Ρωσία και Τουρκία εργάζονται πάνω σε ένα συμβόλαιο για την παράδοση νέας παρτίδας στην Άγκυρα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο της εταιρείας Rosoboronexport.

Η Μόσχα ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία με την Άγκυρα για την παράδοση νέας παρτίδας του αντιαεροπορικού συστήματος στο πρώτο μισό του νέου έτους, είχε δηλώσει ο επικεφαλής της ρωσικής, κρατικής εταιρείας εξαγωγών στρατιωτικού εξοπλισμού Αλεξάντερ Μιχέβ.

Η Ρωσία έχει ήδη παραδώσει φέτος στην Τουρκία τέσσερις συστοιχίες S-400 αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το διμερές συμβόλαιο προβλέπει την παράδοση μίας ακόμη.

Πριν από λίγες βδομάδες ο Μιχέβ είχε δηλώσει ότι: «Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να υπογράψουμε τα έγγραφα του συμβολαίου το πρώτο μισό του 2020. Ωστόσο θέλω να υπογραμμίσω ότι η αμυντική μας συνεργασία με την Τουρκία δεν περιορίζεται στις παραδόσεις των S-400. Έχουμε μεγάλα σχέδια».

Δοκιμή των S-400 στην Τουρκία

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας δοκίμασαν στα τέλη Νοεμβρίου το ρωσικής κατασκευής σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-400, η απόκτηση του οποίου συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις στις σχέσεις της με δυτικούς συμμάχους της.

Στο πλαίσιο της δοκιμής, τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία η σύνδεση των ραντάρ της βάσης Μούρτεντ, όπου είναι εγκατεστημένο το ρωσικό σύστημα, και τουλάχιστον ενός μαχητικού αεροσκάφους F-16, κατά τις πληροφορίες του δικτύου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares