Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020

ΣΟΚ! Τουρκική εφημερίδα “ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ” τον Δ. Καιρίδη της Νέας Δημοκρατίας για τις θέσεις του στα ελληνοτουρκικά…

ΣΟΚ! Τουρκική εφημερίδα "ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ" τον Δ. Καιρίδη της Νέας Δημοκρατίας για τις θέσεις του στα ελληνοτουρκικά...

Εκεί φτάσαμε! Να επαινούν οι Τούρκοι Έλληνα βουλευτή…

Η τουρκική εφημερίδα Milliyet «επαινεί» τον βουλευτή της ΝΔ και καθηγητή Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρη Καιρίδη, για τις θέσεις του στα ελληνοτουρκικά, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως έκανε δηλώσεις που αναιρούσαν τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Καιρίδης έκανε λόγο για…διεθνή ύδατα:
«Αν το κοιτάξουμε από τα μάτια της Τουρκίας υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη αδικία. Περίπου το 40 τοις εκατό είναι διεθνή ύδατα, δεν είναι ελληνική θάλασσα δεν είναι τουρκική. Το λέει και ο υπόλοιπος πλανήτης».

Και συμπλήρωσε, όπως τον επικαλείται η τουρκική εφημερίδα:
«Ούτε οι Ρώσοι ούτε οι Αμερικανοί ήθελαν ποτέ το Αιγαίο να είναι ελληνικό. Όλοι θέλουν η πλειονότητα του Αιγαίου να είναι διεθνή ύδατα, ώστε να μπορούν να το διασχίζουν ελεύθερα και να μην έχουν προβλήματα».

Ενώ αναφερόμενος και στο Καστελλόριζο είπε:
«Η Τουρκία στη Δύση έχει περίπου 40 εκατομμύρια ανθρώπους. Υπάρχουν μόνο 482 άτομα στο νησί Καστελλόριζο. Υπάρχει ένας μικρός οικισμός εκεί, γιατί για να υπάρχει υφαλοκρηπίδα, πρέπει να υπάρχει οικισμός σε ένα νησί».

Τέλος, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η Ελλάδα φοβάται ότι θα χάσει αν οι δύο χώρες πάνε στη Χάγη:
«Η Ελλάδα δεν τάσσεται υπέρ της προσφυγής στο Δικαστήριο της Χάγης. Επειδή δεν υπάρχει δικαστική απόφαση υπέρ της Ελλάδας. Η Αθήνα φοβάται ότι θα χάσει. Η πιο πιθανή απόφαση είναι συχνά ένας συμβιβασμός… Θα μπορούσαμε ακόμη και να χάσουμε το Καστελλόριζο».

Για ακόμα μία φορά καταφανής είναι ο ανθελληνικός χαρακτήρας της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας η οποία φαίνεται πως έχει συμφωνήσει εδώ και καιρό να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με την όμορη χώρα η οποία παραβιάζει κατάφωρα την εθνική μας κυριαρχία και δικαιώματα.

ΕΥΓΕ λοιπόν στην κυβέρνηση της ΝΔ που χαρίζει ΑΝΕΥ ΌΡΩΝ περιουσία ΕΛΛΗΝΙΚΗ

με πληροφορίες από newsbreak.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares