Τετάρτη , 3 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

ΣΟΚ! Θετικός στον ιό του Κορωνοϊού ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού…

Ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, Φρανκ Ριστέρ βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP…

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών είναι «σε καλή κατάσταση» και θα παραμείνει κλεισμένος στο σπίτι του.

«Ο υπουργός εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός σήμερα» αφού παρουσίασε συμπτώματα, σύμφωνα με εκπροσώπους του υπουργείου πολιτισμού στη Γαλλία, σημειώνοντας πως ο κ. Ριστέρ πέρασε πολλές ημέρες την περασμένη εβδομάδα στην γαλλική Εθνοσυνέλευση, όπου και διαπιστώθηκαν σειρά από κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνοσυνέλευσης, 7 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, εκ των οποίων 5 βουλευτές και δύο εργαζόμενοι. Από αυτούς, τρεις λαμβάνουν ιατρική φροντίδα σε κάποιο νοσοκομείο της Γαλλίας. Εννέα ακόμη πολίτες που εξετάστηκαν στην γαλλική Εθνοσυνέλευση βρέθηκαν αρνητικό στον νέο κορωνοϊό.

Γάλλος βουλευτής στην ΜΕΘ λόγω κορωνοϊού

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε πως βουλευτής στη Γαλλία νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, αφόρου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Την είδηση ανακοίνωσε η κάτω Βουλή, χωρίς ωστόσο να δώσει στην δημοσιότητα το όνομά του.

Διευκρινίστηκε ωστόσο ότι ανήκει στους Ρεπουμπλικάνους (LR, δεξιά αντιπολίτευση) και ότι εκλέγεται στον νομό Άνω Ρήνου (σ.σ. στη γαλλική Εθνοσυνέλευση εκπροσωπούν τον νομό αυτό τέσσερις πολιτικοί των Ρεπουμπλικάνων, όλοι άνδρες).

19 νεκροί από τον κορωνοϊό στην Γαλλία

Την Κυριακή, οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν τρεις νέους θανάτους από τον κορωνοϊό, οι οποίοι αυξάνουν σε 19 τον αριθμό των θανάτων στη χώρα από τότε που ξέσπασε η επιδημία, κι ενώ ο αριθμός των αναφερόμενων λοιμώξεων αυξάνεται επίσης.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Figaro σε 1412, ενώ οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 25, 6 περισσότεροι από την επίσημη ανακοίνωση της Κυριακής.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares