Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΣΟΚ!!! Ταλιμπάν μαστιγώνουν γυναίκες που διαμαρτύρονται για το δικαίωμά τους να σπουδάσουν-ΒΙΝΤΕΟ

Οι Αφγανές μαστιγώθηκαν από τους Ταλιμπάν επειδή διαμαρτυρήθηκαν για το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση αφού τους αρνήθηκαν την είσοδο σε πανεπιστήμιο στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν επειδή δεν φορούσαν μπούρκα .

Τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν γυναίκες φοιτήτριες να δέχονται επίθεση από το προσωπικό της κυβέρνησης των Ταλιμπάν έξω από τις πύλες του Πανεπιστημίου Μπανταχσάν την Κυριακή.

Ένας από τους φρουρούς φαίνεται να κυνηγά τους μαθητές με ένα μαστίγιο για να διαλύσει το πλήθος χτυπώντας τις πύλες για να τους επιτρέψουν οι αρχές να εισέλθουν.

Οι φοιτητές ισχυρίστηκαν ότι τους απαγορεύτηκε η είσοδος στο πανεπιστήμιο επειδή δεν φορούσαν μπούρκα – τον ​​ενδυματολογικό κώδικα που επιβάλλεται από τους Ταλιμπάν για τις γυναίκες.

Οι διαδηλωτές κατά δεκάδες, φορώντας μακριά μαύρα φορέματα και μαντίλες, φώναξαν συνθήματα «πρόσβασης στην εκπαίδευση».

Ο Naqibullah Qazizada, πρόεδρος του πανεπιστημίου, αναγνώρισε την καταστολή των φοιτητών από τον αντιπρόεδρο και αξιωματικό αρετής των Ταλιμπάν και τους διαβεβαίωσε ότι τα αιτήματα των φοιτητών θα πραγματοποιηθούν, ανέφερε ο Khamma Press.

Τοπικοί αξιωματούχοι του υπουργείου Τάξης φέρεται να είπαν ότι η απόφαση να κλείσουν οι πύλες μπροστά στους φοιτητές ελήφθη από την επιτροπή καθοδήγησης του πανεπιστημίου.

Από τότε που απέσπασαν την εξουσία στις 15 Αυγούστου του περασμένου έτους, οι Ταλιμπάν καταπιέζουν τα δικαιώματα των γυναικών εμποδίζοντάς τους την πρόσβαση σε δημόσιους χώρους και εκπαίδευση.

Οι ισλαμιστές μαχητές διέταξαν τον Μάιο όλες τις Αφγανές γυναίκες να φορούν δημόσια μπούρκα που καλύπτει τα πρόσωπά τους σε μια από τις πιο σκληρές επιθέσεις στα δικαιώματα των γυναικών .

Η ομάδα έχει απαγορεύσει στα κορίτσια να πηγαίνουν σχολείο πάνω από το έκτο επίπεδο για περισσότερο από ένα χρόνο , ωθώντας τις γυναίκες να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, γυναίκες από το Αφγανιστάν πραγματοποίησαν διαδηλώσεις μπροστά από πολλά σχολεία σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας Καμπούλ ενάντια στο κλείσιμο σχολείων δευτεροβάθμιας και γυμνασίου για κορίτσια. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα: «Παιδεία χωρίς φόβο».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, γυναίκες που διαμαρτύρονταν για την επίθεση αυτοκτονίας σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο στην Καμπούλ πριν από λίγες ημέρες ξυλοκοπήθηκαν και μάλιστα πυροβολήθηκαν από μαχητές Ταλιμπάν, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας των Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ για να εκταμιεύσουν τη διαδήλωση έξω από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Kaaj στο Dasht-e-Barchi, μια γειτονιά όπου κυριαρχούν οι Χάζαρες στη δυτική Καμπούλ, όπου μια ομάδα γυναικών ηλικίας 18-24 ετών οργάνωσε διαμαρτυρία.

Κι όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να χαίρεται που η Ελλάδα γίνεται πολυπολιτισμική, με όλες αυτές τις ορδές παράνομων μεταναστών, ανδρών κυρίως,  από χώρες όπως το Αφγανιστάν!!

Προσοχή σκληρές εικόνες:

πληροφορίες news.yahoo.com

Shares