Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΣΟΚ! Πολεμούν “χαπακωμένοι” οι Αζέροι: Στόχος να διαπράξουν βάρβαρα εγκλήματα κατά των Αρμενίων – Σύριγγες και χάπια στις τσέπες των νεκρών Αζέρων…

Τους χαπακώνουν (Αζέρους) για να μην καταλαβαίνουν γιατί πολεμάνε…

Είναι γεγονός πλέον, οι Αζέροι στρατιώτες κάνουν ευρεία χρήση ναρκωτικών ουσιών για να μην κατανοούν τις μεγάλες απώλειες τους και το τι κάνουν και αυτό γίνεται συντονισμένα από την ηγεσία των αζέρικων ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις αρμενικές δυνάμεις του Artsakh, μέσα στις τσέπες των νεκρών Αζέρων στρατιωτών βρίσκονται σύριγγες με ναρκωτικά καθώς και χάπια, που αποδεικνύουν τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει ο δικτάτορας “πρόεδρος” του Αζερμπαϊτζάν κατά του αρμενικού λαού.

“Σχεδόν όλα τα πτώματα των νεκρών στρατιωτών του Αζερμπαϊτζάν που ανευρέθηκαν στα αρμενικά εδάφη του Artsakhi είχαν σύριγγες και χάπια στις τσέπες τους”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο προεδρικός εκπρόσωπος του Artsakh, Vahram Poghosyan.

«Όλα αυτά αποτελούν σαφώς έγκλημα πολέμου από την άποψη του διεθνούς δικαίου. Αυτό αποδεικνύει επίσης ότι το Αζερμπαϊτζάν στέλνει τα στρατεύματά του στον πόλεμο όντως σε μια ανώμαλη διανοητική κατάσταση για να διαπράξουν νέα εγκλήματα», τόνισε ο ίδιος.

Τα ναρκωτικά είναι μέρος του σχεδίου απόκρυψης των απωλειών στους στρατιώτες των αζέρικων ενόπλων δυνάμεων, ενώ αποτελεί τουρκική πρακτική όπως είχε ανακαλυφθεί και στην εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, οι δυνάμεις των Αζέρων έχουν χάσει έως τώρα περισσότερους από 920 στρατιώτες στις επιθετικές επιχειρήσεις τους, ενώ μετρούν περισσότερους από 2100 τραυματίες.

Οι ένοπλες δυνάμεις τους έχουν επίσης απολέσει 84 UAV, 7 πυροβόλα, 166 άρματα μάχης και ΤΟΜΑ, 1 ελικόπτερο αεροπλάνο και ένα πυραυλικό σύστημα Smerch.

Ο Πρόεδρος του Artsakh, Arayik Harutyunyan, συνόψισε σε ενημέρωση τα αποτελέσματα της τρίτης ημέρας του πολέμου που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν με τη βοήθεια της Τουρκίας.

«Δεν υπήρξαν απτές αλλαγές στις θέσεις, ενώ είχαμε σφοδρότατες εχθροπραξίες μεγάλης κλίμακας, οι οποίες έλαβαν χώρα στις περιοχές από το Ομάρ έως το Άρακ, κυρίως στο Ομάρ, στις οροσειρές του Mravsk και στη βόρεια περιοχή Echnikner-Matahis.

Η κεντρική και ανατολική κατεύθυνση δεν είναι πλέον τόσο ενεργές. Η νότια, νοτιοανατολική κατεύθυνση είναι πολύ ενεργή, δηλαδή μιλάμε για την κοιλάδα των Αράκων και προς το Φιζούλι», είπε ο ίδιος.

Ο Αρμένιος αξιωματούχος είπε ότι και οι δύο πλευρές υπέστησαν απώλειες, αλλά οι απώλειες των Αζέρων είναι πολλαπλάσιες από αυτές του Artsakh.

«Είμαι έκπληκτος για τις ανθρώπινες ιδιότητες των ηγετών του Αζερμπαϊτζάν, διότι, παρατούν εκατοντάδες θύματα στην πρώτη γραμμή, όντας πραγματικά αδιάφοροι για τη μοίρα των “γιων της πατρίδας τους”. Αυτή είναι η χειρότερη και πιο βάρβαρη εικόνα που βλέπουμε καθημερινά», είπε ο ίδιος.

Ο Arayik Harutyunyan είπε ότι υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι η επίθεση ετοιμαζόταν εδώ και πολύ καιρό.

Ο ίδιος τόνισε ότι κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων ημερών η ποσότητα του εχθρικού εξοπλισμού που καταστράφηκε έφτασε στο επίπεδο του πρώτου πολέμου του Καραμπάχ, ενώ υπογράμμισε ότι η συμμετοχή της Τουρκίας δεν ήταν τυχαία, αλλά είναι αποτέλεσμα πολλών ετών προγραμματισμένων δράσεων.

«Η στάση της Τουρκίας στην περιοχή, στην Αρμενία και απέναντι στον Αρμενικό λαό διαμορφώνεται εδώ και πολύ καιρό. Στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε λεπτομερέστερα τον χάρτη πορείας του παντουρκισμού.

Θέλω να σημειώσω ότι οι Τούρκοι θα απογοητευτούν, διότι αυτόν τον χάρτη εμείς τον ακυρώνουμε, επειδή έχουμε ηρωικούς ανθρώπους, ηρωικούς νέους που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την πατρίδα τους με κόστος την ίδια την ζωή τους”, δήλωσε ο Harutyunyan .

Η αρμενική πλευρά ενημέρωσε επίσης τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων του ΟΑΣΕ, σχετικά με την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν εναντίον του Artsakh, τονίζοντας ιδιαίτερα τον βομβαρδισμό ειρηνικών οικισμών με αμάχους προκαλώντας δεκάδες νεκρούς πολίτες και παιδιά.

Σύμφωνα με ειδικούς αμυντικούς αναλυτές, οι Αζέροι πείστηκαν από την ηγεσία του έτερου “δικτάτορα” Ερντογάν να εισβάλουν στην περιοχή για να υφαρπάξουν κάτι που δεν τους ανήκει κυριολεκτικά.

Το Ναγκόρνο/Καραμπάχ ανήκει ξεκάθαρα στον αρμενικό λαό που αποτελεί πλειοψηφία στην περιοχή, όπως και η Κριμαία στην Ρωσία για παράδειγμα, αλλά αυτό οι Τούρκοι δεν θέλουν να λάβουν υπόψιν τους.

pentapostagma.gr

 

Shares