Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

ΣΟΚ! Μουσουλμανικό σχολείο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στα κορίτσια να ΦΑΝΕ αν δεν φάνε τα αγόρια πρώτα…

Το σχολείο Al-Hijrah στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας εξακολουθεί να διαχωρίζει τα παιδιά σε αγόρια και κορίτσια παρά την απόφαση του Εφετείου του 2017 που έκρινε ότι η πράξη ήταν παράνομη.Ο Luke Tryl, ο οποίος έχει δώσει αγώνα για την υπόθεση αυτή, απευθυνόμενος στην επιτροπή δικαιωμάτων και ισότητος των γυναικών, είπε ότι οι επιθεωρητές της Ofsted προσπαθούν να εμποδίσουν τα σχολεία να κάνουν διακρίσεις κατά των κοριτσιών αλλά αισθάνονται «απομονωμένοι» καθώς η στάση τους δεν υποστηρίζεται από υπουργούς.

Ο κ. Tryl δήλωσε ότι το σχολείο του Al-Hijrah επιβάλλει ένα “πολύ αυστηρό διαχωρισμό φύλου”, το οποίο περιλαμβάνει “την άρνηση των κοριτσιών να έχουν το μεσημεριανό γεύμα τους μέχρι να τελειώσουν το δικό τους τα αγόρια”. “Και για παράδειγμα είχαμε μερικά πολύ προκλητικά κείμενα, ενθαρρύνοντας τη βία κατά των γυναικών”, πρόσθεσε.

Είπε, μάλιστα, ότι παρότι είναι ικανοποιημένος για την απόφαση του Εφετείου ότι ο διαχωρισμός μεταξύ των δύο φύλων στο σχολείο παραβιάζει τους νόμους για την ισότητα, αλλά παρά την υπόθεση που εκδόθηκε στα μέσα του 2017, δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί από το σχολείο.
Με πληροφορίες από Voice of Europe

Shares