Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΣΟΚ με ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τζιχαντιστών: «Αν θα γυρίσω πίσω, θα γυρίσω πίσω ως πολεμιστής»-«Θα ήθελα να μείνω σε μια ελεύθερη χώρα της Ευρώπης»…

ΣΟΚ με ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τζιχαντιστών: «Αν θα γυρίσω πίσω, θα γυρίσω πίσω ως πολεμιστής»-«Θα ήθελα να μείνω σε μια ελεύθερη χώρα της Ευρώπης»...

Ωρολογιακή «βόμβα» το ζήτημα απελευθέρωσης των φυλακισμένων Τζιχαντιστών στην Συρία…

Προβληματισμό προκαλεί η δήλωση του διευθυντή των φυλακών Hasakah ο οποίος αποκαλύπτει πως οι δυνάμεις που φυλάνε πλέον τους φυλακισμένους πολεμιστές του ISIS είναι ελάχιστες σε σχέση με πριν, λόγω του ότι η ισχυρή φρούρηση που υπήρχε για τους στρατιώτες αυτούς αναγκάστηκε να μεταβεί για να αντιμετωπίσει τις τουρκικές δυνάμεις στο μέτωπο του πολέμου στη Βόρεια Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη Rojava.

Προβληματισμό και ανησυχία αποτελεί το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 4000-5000 πολεμιστές του ISIS βρίσκονται στη συγκεκριμένη φυλακή η οποία όπως λέει όπως αναφέρει ο διευθυντής των φυλακών σε περίπτωση συντονισμένης εξεγέρσης ή επίθεσης αδυνατεί να συγκρατήσει τους πολεμιστές του ISIS εντός των τειχών της φυλακής.

Έντονη ανησυχία αποτελεί επίσης, το γεγονός ότι σε συνέντευξη που παραχώρησαν κάποιοι από αυτούς αναφέρουν πώς σκοπός τους είναι αφού τους ελευθερώσει η Τουρκία, να γυρίσουν πίσω ως ελεύθεροι άνθρωποι, να ανακτήσουν τις περιουσίες τους, τα οχήματα τους και να επανεγκαταστήσουν το χαλιφάτο τους. Συγκεκριμένα, πολεμιστής του Isis αναφέρει:« δεν θέλω να γυρίσω πίσω σαν φυλακισμένος. Αν θα γυρίσω πίσω θα γυρίσω πίσω σαν πολεμιστής…»Επίσης, άλλοι συνεντευξιαζόμενοι Τζιχαντιστές αναφέρουν πως πρόθεσή τους είναι να εγκατασταθούν κάπου στον Ευρωπαϊκό χώρο σε χώρες όπως η Σουηδία ή η Γερμανία.

Καθίσταται σαφές ότι οι απειλές του σουλτάνου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για απελευθέρωση των Τζιχαντιστών και η μετέπειτα εγκατάστασή τους στον Ευρωπαϊκό χώρο μόνο «κούφιες» δεν είναι και ο κίνδυνος επανεμφάνισης ακραίων μουμουσουλμανικών στοιχείων στις Ευρωπαϊκές χώρες είναι πλέον παραπάνω από εμφανής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares