Δευτέρα , 25 Οκτωβρίου 2021

ΣΟΚ! Λαθρομετανάστες σκαρφάλωσαν σε εμπορική αμαξοστοιχία με σκοπό να φτάσουν έως τα βόρεια σύνορα…

Λαθρομετανάστες καθυστέρησαν την αναχώρηση εμπορικής αμαξοστοιχίας με προορισμό την Ειδομένη, όταν σκαρφάλωσαν στον συρμό, επιχειρώντας να ταξιδέψουν έως τα βόρεια σύνορα της χώρας…

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα στο Σταθμό Διαλογής του ΟΣΕ, δυτικά της Θεσσαλονίκης, και είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας, ενώ στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, με την άφιξη των οποίων το τρένο συνέχισε, λίγο αργότερα, το δρομολόγιό του. Δεν αναφέρθηκε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη, ενώ, όπως έγινε γνωστό, οι παράτυποι μετανάστες ήταν;… εφοδιασμένοι με τα νόμιμα έγγραφα παραμονής τους στην χώρα μας.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί, όταν στο ίδιο σημείο κλήθηκαν πάλι αστυνομικοί προκειμένου να αναχωρήσει για τον προορισμό της μία ακόμη εμπορική αμαξοστοιχία. Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι το σκηνικό αυτό επαναλαμβάνεται συχνά. Θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, δεκάδες λαθρομετανάστες ανεβαίνουν στα βαγόνια εμπορικών αμαξοστοιχιών, ή στις συνδέσεις τους, ακόμη κι όταν οι συρμοί είναι σε κίνηση, με σκοπό να φτάσουν στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και από εκεί – συνήθως με τη βοήθεια διακινητών – αναζητούν τρόπους να φτάσουν προς την Βόρεια ή Κεντρική Ευρώπη.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares