Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020

ΣΟΚ! Γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς φίλο για να αποφασίσουν στο μέλλον…..

ΣΟΚ!  Γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς φίλο για να αποφασίσουν στο μέλλον.....

Σάλο προκαλεί δημοσίευμα του New York Times με  ομόφυλους γονείς να μιλούν πως μεγαλώνουν το 15 μηνών παιδί τους

Ομόφυλοι γονείς ενός 15 μηνών μωρό αναφέρουν ότι το παιδί τους δεν το ορίζουν ως κορίτσι ή αγόρι αλλά ως ουδέτερο και στο μέλλον  θα αποφασίσει το ίδιο τι θα είναι.

Ωστόσο το θέμα είναι έτσι δεν βοηθάς να μεγαλώσει σωστά ένα παιδί αλλά δημιουργείς μια προβληματική μορφή ανθρώπου.

Κι όμως τα τελευταία χρόνια κάνουν την εμφάνιση τους και τέτοιοι γονείς που μεγαλώνουν το παιδί τους σαν αγόρι και σαν κορίτσι ταυτόχρονα, για να μη γίνει επιθετικό. Έχουν όμως αυτό το δικαίωμα οι γονείς; Δεν καταπατούν έτσι τα δικαιώματα των παιδιών όπως προκύπτουν από την σύμβαση του 1989 που προβλέπει Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Συμμετοχής;

Πολλοί ήταν αυτοί που τους κατηγόρησαν ότι καταδικάζουν από πολύ νωρίς το παιδί που θα δυσκολευθεί να βρει την πραγματική του θέση μέσα στην κοινωνία. Ουσιαστικά το πιέζουν να ακολουθήσει την δική τους ιδεολογία και όχι να αποφασίσει μόνο του τον τρόπο ζωής και σκέψεις του.

Ψυχολόγοι λένε πως με το να μεγαλώνεις έτσι ένα παιδί δεν το βοηθάς γιατί πρέπει να γνωρίζει αν είναι αγόρι ή κορίτσι ώστε να προσδιορίσει την θέση του στην κοινωνία. Με το να του αφαιρείς αυτό το δικαίωμα και να το μεγαλώνεις εντελώς διαφορετικά ως μοναδικό και ουδέτερο, το βάζεις στο περιθώριο. Δεν του δίνεις τη μία και μοναδική δυνατότητα που έχει να μεγαλώσει φυσιολογικά, αντιθέτως το μπερδεύεις εκ γενετής.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares