Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΣΟΚ! Φωτογραφίες – ντοκουμέντο με τους Τούρκους εντός ελληνικού εδάφους…

Από το «έπος» του Έβρου στο φιάσκο Δένδια για τα «λίγες δεκάδες μέτρα». Η αργή αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών για όσα συνέβησαν στη θέση Μελισσοκομείο, η πρωτοφανής δήλωση του Ν. Δένδια για την παραβίαση ελληνικού εδάφους

η μη ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων και η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ περί fake news τη στιγμή που το διάβημα προς την Τουρκία ήταν γεγονός, συνθέτουν τον καμβά των διαδοχικών λαθών από την πλευρά της κυβέρνησης.

Έτσι ξεκινάει το άρθρο του ο Άγγελος Προβοσιάνος για τομε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του.

Οι ενέργειες της Τουρκίας στο Νότιο Έβρο δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως μεμονωμένο γεγονός. Αντιθέτως, αποδεικνύουν την κλιμάκωση της προκλητικότητας των γειτόνων μετά την εργαλειοποίηση προσφύγων – μεταναστών αλλά και τις παραβιάσεις ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ, οι οποίες βαφτίστηκαν από την κυβέρνηση «φορτούνα» και «σκάψιμο στη λάσπη» αντίστοιχα.

Παρά τις ανακρίβειες περί ύψωσης τουρκικής σημαίας εντός ελληνικού εδάφους, όσα αποκάλυψαν βρετανικά Μέσα συνέβαιναν τουλάχιστον επί μία εβδομάδα. Όλα ξεκίνησαν μετά την απόφαση των ελληνικών Αρχών για παρέμβρια κατασκευή αγκαθωτού φράχτη στο Νότιο Έβρο προκειμένου να αντιμετωπιστεί τυχόν νέα κρίση, παρόμοια με αυτήν που είχε πυροδοτήσει η Τουρκία πριν λίγους μήνες. Η κατασκευή του φράχτη έπρεπε να συνοδευτεί με την αποψίλωση δέντρων, η οποία αποσκοπούσε στον καθαρισμό του πεδίου καταγραφής των καμερών που θα τοποθετούνταν. Για να γίνει πλήρως κατανοητό, το κόψιμο των δέντρων είχε ορίζοντα τα τουρκικά εδάφη και συντελέστηκε εντός ελληνικής επικράτειας

Τούρκοι στρατοχωροφύλακες απαίτησαν την αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων

«Αφού έκοψαν τα δέντρα, πέρασαν στο ελληνικό κομμάτι γης που είναι στο πέταλο του ποταμού. Τότε, εμφανίστηκαν οι Τούρκοι και ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι τα ελληνικά σύνορα ορίστηκαν με τα συρματοπλέγματα» αφηγούνται στο documentonews.gr καλά ενημερωμένες πηγές, προσθέτοντας ότι οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες απαίτησαν την αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων, κάτι που έγινε πράξη.

Η συνέχεια του συγκλονιστικού άρθρου …. ΕΔΩ

Shares