Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΣΟΚ! Ελληνίδα σε κύκλωμα που ωθούσε στην πορνεία ανήλικες με βουντού και βία…

Για κάθε μία από τις κοπέλες είχαν κέρδος 40.000 ευρώ…

Οι δικαστικές Αρχές της Ιταλίας ψάχνουν την 40χρονη Ελληνίδα που συνελήφθη χθες στη Θεσσαλονίκη για συμμετοχή σε καλά οργανωμένο κύκλωμα trafficking…

Σε βάρος της γυναίκας, που έχει καταγωγή από τη Νιγηρία, εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου και συνελήφθη κατόπιν κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης.

Η συλληφθείσα οδηγείται σε εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης, για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που συνδέονται με το αίτημα έκδοσης στην Ιταλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. από την έρευνα των ιταλικών διωκτικών αρχών προκύπτει ότι είχε διευθυντικό ρόλο στη φερόμενη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Η 40χρονη κατηγορείται ότι στρατολογούσε μεγάλο αριθμό ανήλικων κοριτσιών από τη Νιγηρία, τα οποία μεταφέρονταν στην Ιταλία. Εκεί κατακρατούνταν σε διαμερίσματα και μετά από έντονη σωματική κακοποίηση, απειλές κατά της ζωής τους και μέσα από εξαναγκασμό με ειδικές τελετουργίες (βουντού), ωθούνταν στην πορνεία.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμιζε η οργάνωση, σύμφωνα με την έρευνα των Ιταλών, φέρεται να ξεπερνούσε τις 40.000 ευρώ ανά θύμα.

Η γυναίκα φέρεται ακόμα να διώκεται ποινικά και στην Αυστρία όπου αναζητείται από τις τοπικές διωκτικές αρχές. Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι κατά την παράλληλη ευρωπαϊκή επιχείρηση συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα, φερόμενα ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης στην ιταλική επικράτεια.

newsbeast.gr

Shares