Τρίτη , 4 Οκτωβρίου 2022

Σοκ: Διώχθηκαν και 305 παιδιά για προσβολή του Ερντογάν – Τα 22 αντιμετωπίζουν καταδίκη

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην «Εκθεση Στατιστικών Δικαιοσύνης 2021» της Τουρκίας, από τα οποία αποκαλύπτεται ότι ανάμεσα στις 200.000 υποθέσεις για προσβολή του προέδρου Ερντογάν βρίσκονται και 305 που αφορούν παιδιά.

Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος – CHP, Μουχάρεμ Ερκέκ, ανέφερε ότι ο αριθμός εκείνων που ανακρίθηκαν για προσβολή του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από AP/Burhan Ozbilici) πλησιάζει τους 200.000 και τόνισε ότι 305 παιδιά διώχθηκαν το 2021.

Εντάθηκε η καταστολή
Οπως είπε ο Ερκέκ, 22 παιδιά αντιμετώπισαν καταδίκη, ενώ οι πολιτικές καταστολής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ εντάθηκαν με την οικονομική κρίση.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, ο Ερκέκ αξιολόγησε την «Εκθεση Στατιστικών Δικαιοσύνης 2021» που δημοσιεύτηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης και επισήμανε ότι η κυβέρνηση του ΑΚΡ δικάζει ακόμη και παιδιά.

Τα στοιχεία της έκθεσης είναι τραγικά και καταδεικνύουν ότι οι αυθαιρεσίες και οι παρανομίες που επιβάλλονται στο όνομα του προεδρικού κυβερνητικού συστήματος αυξάνουν την αδικία σε κάθε τμήμα της κοινωνίας.

Δεν πρέπει να υπάρχει αυτό το αδίκημα
«Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να υπάρχει το αδίκημα που ονομάζεται “προσβολή του προέδρου” σ’ αυτό το φρικτό σύστημα. Γιατί διαχειρίζεται και το κράτος και την κυβέρνηση μέσω της προεδρίας του κόμματος» είπε ο Ερκέκ.

Το 2014 υποβλήθηκαν 110 μηνύσεις για εξύβριση του προέδρου. Το 2021 υποβλήθηκαν 9.168 μηνύσεις.

Το 2014 υποβλήθηκε μία μήνυση σε βάρος παιδιού για εξύβριση του προέδρου και το 2021 ο αριθμός των παιδιών που μηνύθηκαν αυξήθηκε στα 305 ενώ 22 από αυτά αντιμετωπίζουν καταδίκη.

Επίσης, ο αριθμός όσων ερευνήθηκαν για εξύβριση του προέδρου πλησίασε τις 200.000.

Πηγή: boldmedya.com, echedoros-a.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares