Σάββατο , 12 Ιουνίου 2021

ΣΟΚ από το γερμανικό Focus: Λέει ότι το Καστελόριζο δεν είναι ελληνικό!

ΣΟΚ από το γερμανικό Focus: Περίεργα παιχνίδια από τους Γερμανούς σε βάρος της Ελλάδας, εν μέσω της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο με την Τουρκία.

Την αντίδραση χρηστών του διαδικτύου έχει προκαλέσει η αναφορά της ιστοσελίδας του γερμανικού Focus στο Καστελόριζο, το οποίο χαρακτηρίζεται από τους Γερμανούς σαν νησί που… διεκδικεί η Ελλάδα.

Το Καστελόριζο είναι 100% ελληνικό νησί και για την ακρίβεια είναι το νησί που χαλάει τα σχέδια της Τουρκίας να βγει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το επίμαχο κείμενο

“Η διαμάχη στο νότο έχει καταρρεύσει. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η ελληνική θαλάσσια ζώνη εκτείνεται λίγο πριν από τις τουρκικές ακτές επειδή η Ελλάδα διεκδικεί (!!!) το μικρό νησί του Καστελόριζο μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις τουρκικές ακτές και 125 χιλιόμετρα από τη Ρόδο. Η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, επιμένει ότι η περιοχή γύρω από το Καστελόριζο ανήκει στην επικράτειά της και χρησιμοποιεί αξιώσεις από τη Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, ένα κράτος που κανένας στον κόσμο εκτός από την Άγκυρα δεν αναγνωρίζει. Το νότιο τμήμα της Κύπρου, από την άλλη πλευρά, είναι μέρος της ΕΕ και δεν αποδέχεται ότι η Τουρκία θέλει να τρυπήσει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην επικράτειά της ή στην Ελλάδα.

Το άρθρο εδώ https://www.focus.de/finanzen/boerse/foerderung-ab-2023-gasschatz-entdeckt-erdogan-kuendigt-eine-neue-aera-fuer-sein-land-an_id_12344740.html

Με πληροφορίες από το sportime.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares