Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Σκύλος κατασπάραξε ηλικιωμένο που έκανε βόλτα

Ηλικιωμένος ενώ κάνει βόλτα στη γειτονιά του χάνει τη ζωή του από επίθεση σκύλου

Μια «φρικιαστική σκηνή» εκτυλίχθηκε στο West Side του Σαν Αντόνιο στο Τέξας, το απόγευμα της Παρασκευής (24/02), μετά από λυσσαλέα επίθεση σκύλου που στοίχισε τη ζωή σε έναν ηλικιωμένο και άφησε πίσω της άλλους τρεις ανθρώπους τραυματισμένους, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Από την Παρασκευή το βράδυ, η αστυνομία του Σαν Αντόνιο επιβεβαίωσε ότι ένας από τους ιδιοκτήτες των σκύλων συνελήφθη.

Ο Christian Alexander Moreno, 31 ετών, συνελήφθη από τη μονάδα SAPD, σύμφωνα με μια ανάρτηση του SAPD στο Facebook. Ο Moreno αντιμετωπίζει δύο κακουργήματα, για επίθεση από επικίνδυνο σκυλί που προκάλεσε θάνατο και για τραυματισμό ηλικιωμένου.

Επίσης το βράδυ της Παρασκευής, η Animal Care Services είπε ότι τα τρία σκυλιά έπρεπε να υποβληθούν σε ευθανασία την Παρασκευή. Ο Shannon Sims, διευθυντής της Animal Care Services, είπε ότι τρία σκυλιά βρίσκονται υπό τον έλεγχο τους, τα οποία ήταν όλα Staffordshire Terrier. Τουλάχιστον δύο από αυτά τα σκυλιά συμμετείχαν στην επίθεση, είπε ο Sims. Και οι τρεις ανήκουν στους ίδιους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι ανακρίθηκαν από αστυνομικούς στο σημείο. Ο Sims είπε ότι τα ίδια σκυλιά είχαν εμπλακεί το 2021 σε παρόμοιο περιστατικό, για το οποίο κατασχέθηκαν για λίγο, αλλά τελικά επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες τους.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και όταν η πυροσβεστική του Σαν Αντόνιο έφτασε στο σημείο, είδαν έναν 81χρονο άνδρα να σέρνεται στο πεζοδρόμιο από ένα από τα δύο αμερικανικά τεριέ Staffordshire που συμμετείχαν στην επίθεση.

Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής του Σαν Αντόνιο ανέφερε πως τον ηλικιωμένο «μπορούσαν να τον δουν αιμόφυρτο πριν κατέβουν από το πυροσβεστικό όχημα», ενώ χαρακτήρισε τη σκηνή «φρικιαστική». Μάλιστα ανέφερε ότι οι πυροσβέστες χρειάστηκαν να αποκρούσουν πολλά πίτμπουλ με «τσεκούρια και πασσάλους» μόνο για να φτάσουν στα δύο θύματα, έναν άνδρα 80 ετών και μια γυναίκα. Η επίθεση σημειώθηκε σε ένα πεζοδρόμιο, επισήμανε.

Το ζευγάρι επισκεπτόταν συγγενείς και είχε μόλις βγει από όχημα του, όταν τουλάχιστον δύο από πίτμπουλ παραβίασαν μια πύλη στην ιδιωτική κατοικία όπου βρίσκονταν και επιτέθηκαν.

Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε. Το ίδιο έγινε και για τη γυναίκα, η οποία είχε χάσει τις αισθήσεις της και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δέχτηκε δάγκωμα στο πόδι, και ένας τέταρτος τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με δάγκωμα στο χέρι.

Ο επικεφαλής χαρακτήρισε τις ενέργειες των Πυροσβεστών ως «πολύ ηρωικές».

newsbomb.gr

Shares