Πέμπτη , 6 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Σκύλοι ρομπότ με όπλα – Ποιοι έχουν τέτοιο δυνατό στρατό

Οι "fake" ρωσικοί σκύλοι-ρομπότ και τα όντως οπλισμένα ρομπότ

Ένας από τους “αστέρες-έκπληξη” που εμφανίστηκαν στη ρωσική εμπορική έκθεση Army-22 ήταν ο σκύλος-ρομπότ που έφερε ένα αντιαρματικό RPG-26.

Ωστόσο, χρήστες του Twitter εντόπισαν αμέσως πως η στολή νίντζα με την οποία ήταν “μεταμφιεσμένος” προσπαθούσε να κρύψει ένα ρομπότ Go-1 που κατασκευάζει η κινεζική εταιρεία Unitree και ο οπλισμένος σκύλος-ρομπότ χαρακτηρίστηκε “fake”. Όμως, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα.

Πρώτον, οι Ρώσοι κατασκευαστές του ρομπότ Μ-81 δεν διαψεύδουν ότι χρησιμοποιούν κινεζικό hardware, αν και ευελπιστούν να αναπτύξουν μια ρωσική έκδοση. Η εταιρεία Machine Intellect, με έδρα στην Αγία Πετρούπολη, υποστηρίζει ότι οι σκύλοι-ρομπότ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να μεταφέρουν προμήθειες, ως ανιχνευτές αλλά ακόμα και για την εκτέλεση επιθετικών ενεργειών.

Εκ πρώτης, λοιπόν, έχουμε μια εταιρεία που προσαρμόζει ένα hardware για ρομπότ που κυκλοφορεί στο εμπόριο, δίνοντάς του έναν διαφορετικό ρόλο, και μπορούμε να θεωρήσουμε ότι δεν είναι fake το αποτέλεσμα, αλλά ένα όπλο που στέκεται στο πεδίο της μάχης.

Πηγή: capital.gr/forbes

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares