Σάββατο , 10 Δεκεμβρίου 2022

Σκορπίζουν τον τρόμο στο σύστημα οι Βραζιλιάνοι μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών

Εικόνες που θυμίζουν “ανοιξιάτικη επανάσταση” από Αραβικές χώρες, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με την Βραζιλία να αντιμετωπίζει κρίση νομιμοποίησης και αμφισβήτησης από μεγάλη μερίδα πολιτών.

Μετά τις δηλώσεις του Μπολσονάρο να μπλοκαριστούν οι δρόμοι σε διαδήλωση, οι σκληροπυρηνικοί και μη οπαδοί του το… έκαναν πραγματικότητα! Οι δρόμοι πριν μια εβδομάδα έκλεισαν, ακόμη και με αποτέλεσμα να μην περνούν τα στρατιωτικά οχήματα με σκοπό να πιέσουν τους στρατιώτες να διαδηλώσουν μαζί με τους πολίτες!

Οι υποστηρικτές του ηττημένου προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο προς το αεροδρόμιο Guarulhos στο Σάο Πάολο σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την ήττα του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας. Οι ίδιοι σκόρπισαν στοίβες άχυρων και σκουπιδιών και άρχισαν να τα καίνε.

Οι αρχές της Βραζιλίας δήλωσαν ότι σημειώνουν πρόοδο στις προσπάθειές τους να εκκαθαρίσουν τους αποκλεισμούς που έχουν δημιουργηθεί σε ολόκληρη τη χώρα από φορτηγατζήδες. Το PRF είπε ότι οι διαδηλωτές απέκλεισαν εν μέρει ή πλήρως τους αυτοκινητόδρομους σε 126 τοποθεσίες από το απόγευμα της Τετάρτης, από 190 περίπου το προηγούμενο βράδυ.

πηγή: reuters.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares