Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ!Μας έκλεψαν ακόμη και τον Άγιο Δημήτριο! Θέλουν όλη τη Μακεδονία…

Μπορεί η πρόσφατη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο να αποτέλεσε την τελευταία πράξη μιας σειράς από αποτυχημένες ενέργειες της ελληνικής διπλωματίας, εξετάζοντας ωστόσο σε βάθος χρόνου τη στάση που τήρησε επισήμως η Αθήνα ως προς το πρόβλημα αυτό διαπιστώνουμε την ολιγωρία και την ανικανότητα που δείξαμε ως ελληνικό κράτος απέναντι στις προκλήσεις των Σκοπιανών.

Απόδειξη, το γεγονός ότι από το 1993 λειτουργεί στο Τορόντο του Καναδά η εκκλησία των Σκοπιανών με την ονομασία «Αγιος Δημήτριος ο Θεσσαλονικεύς (Solunski)»(!), χωρίς κανείς από την Ελλάδα -πόσο μάλλον η Ιερά Μητρόπολη Τορόντο- να ενοχληθεί και να προβεί άμεσα στις ανάλογες διαμαρτυρίες!

Καμία αντίδραση από την Εκκλησία του Τορόντο

Η εκκλησία βρίσκεται στο Μάρκαμ, ένα προάστιο όχι πολλή ώρα μακριά από το κέντρο του Τορόντο. Από τα λίγα στοιχεία που καταφέραμε να βρούμε, οι Σκοπιανοί της περιοχής άρχισαν να συγκεντρώνουν χρήματα από το 1989 και το 1993 προχώρησαν στην ανέγερση του ναού.

Στις 7 Αυγούστου 1994 τελέστηκε εκεί η πρώτη λειτουργία. Δεδομένου, όμως, ότι στις αρχές του ’90 ήδη το Σκοπιανό βρισκόταν στην κορύφωσή του -και ο απανταχού Ελληνισμός βρισκόταν σε κινητοποιήσεις για το όνομα της Μακεδονίας-, είναι απορίας άξιον που η εκεί ορθόδοξη Mητρόπολη δεν αντέδρασε.

Η «Ορθόδοξη Αλήθεια» απευθύνθηκε στην Ι. Μητρόπολη του Τορόντο για το θέμα αυτό και έλαβε την εξής απάντηση:

«Ο ναός δεν κτίστηκε πρόσφατα. Στον Καναδά δεν μπορεί κανείς να απαγορεύσει κάτι στον εκκλησιαστικό/θρησκευτικό τομέα. Ουδεμία αναστάτωση έχει προκληθεί στην ελληνική ομογένεια».

Αυτή η λακωνική δήλωση διόλου δεν αποσείει τις ευθύνες τής εκεί Μητρόπολης για το ότι τήρησε αδικαιολογήτως στάση ανοχής. Ακόμη πιο ανησυχητικά είναι και όσα συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες στην κοινότητα των Σκοπιανών στο Τορόντο του Καναδά.

Σε μια μεγάλη αίθουσα που υπάρχει δίπλα από τη μητρόπολή τους στο Τορόντο, στον Αγιο Κλήμη Αχρίδας, ο σύλλογος των εκεί Σκοπιανών υπό την ονομασία

«Ενωμένοι Μακεδόνες» (sic) γιόρτασε στις 2 Φεβρουαρίου τη «Νύχτα του Γκότσε Ντέλτσεφ».

Ως γνωστόν, ο Γκότσε Ντέλτσεφ υπήρξε ένας από τους πρωταγωνιστές της Eξέγερσης του Ιλιντεν (1903), ο οποίος θεωρείται εθνικός ήρωας για τους Σκοπιανούς.

Στην εκδήλωση αυτή, λοιπόν, δέσποζε άλλη μια φορά -κρεμασμένος στον τοίχο- ένας τεράστιος χάρτης στον οποίο οι Σκοπιανοί εμφανίζουν όλη τη Μακεδονία μας, από τη Φλώρινα έως την Κατερίνη και από το Κιλκίς έως και την Καβάλα, ως έδαφος ανήκον στο δικό τους κράτος!

Η ιστορική πλαστογραφία δεν περιοριζόταν σε αυτό το γεγονός, αφού μια τεράστια σημαία με τον δωδεκάκτινο Ηλιο της Βεργίνας βρισκόταν πάνω από το βήμα των ομιλητών.

«Είχαμε κάνει πολλές ενέργειες τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε στους πρέσβεις και τους προξένους των Σκοπίων για τις ενέργειες αυτές» αναφέρει αποκλειστικά στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» ο Χρήστος Καράτζιος, πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Καναδά, και συνεχίζει:

«Με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο αναρτούν στο facebook και σε ιστοτόπους ανακοινώσεις σχετικά με τις εκδηλώσεις τους, προωθώντας μια επεκτατική προπαγάνδα αλυτρωτισμού».

Χάρτης προπαγάνδας

Οπως λέει, «πρόσφατα, στη “Νύχτα του Γκότσε Ντέλτσεφ”, οι Σκοπιανοί άπλωσαν τα λάβαρά τους, όπως και τις προηγούμενες φορές: Μια πολύ μεγάλη σημαία με τον Ηλιο της Βεργίνας, αφίσες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β΄ και έναν γιγάντιο χάρτη με όλη τη Μακεδονία μας να συμπεριλαμβάνεται στο δικό τους κράτος!

Από πάνω σαν σε φαρσοκωμωδία αναγράφεται “Ενωμένη Μακεδονία” (sic).

Σε κάθε σημείο της αίθουσας αυτής η επιγραφή “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” βρίσκεται παντού αναρτημένη.

Εχουμε απευθυνθεί επανειλημμένως σε αυτούς, όπως και στον δικό τους πρώην υπουργό Εξωτερικών κ. Μιλόσοσκι.

Μάλιστα, το 2010 το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, καθυστερημένα και την τελευταία στιγμή, επικοινώνησε μαζί μας και μας παρακαλούσε να στείλουμε το απαραίτητο υλικό, το οποίο θα αποδείκνυε τον αλυτρωτισμό τους. Τότε είχαμε στείλει φωτογραφίες με όλα τα προαναφερθέντα».

«Ντράπηκα όταν μου είπαν: “Η κυβέρνησή σας δεν ενοχλείται με όσα γίνονται!”»

Η ελληνική κοινότητα του Καναδά είχε συζητήσει με την καναδική κυβέρνηση και την είχε ενημερώσει επισταμένως για το όλο θέμα.

Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον κ. Καράτζιο.

«Δεν σας κρύβω ότι ντράπηκα, όταν το 2011 έλαβα την εξής απάντηση από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών του Καναδά: “Ωραία μας τα παρουσιάζετε όλα αυτά, αλλά ως καναδική κυβέρνηση δεν συνομιλούμε με άτομα και ομάδες που αντιπροσωπεύουν την ελληνική ομογένεια και διασπορά. Ως κυβέρνηση πρέπει να συνομιλήσουμε με τη δική σας κυβέρνηση. Και η δική σας κυβέρνηση δεν μας έχει παραπονεθεί ότι ενοχλείται από όσα γίνονται εδώ!”

Ολες αυτές τις φωτογραφίες τις στέλναμε στην Ελλάδα» τονίζει.

«Και αυτή με τη γυναίκα του πρεσβευτή των Σκοπίων που έδειχνε απειλητικά στον χάρτη τη Χαλκιδική, αλλά και εκείνη με τον πρώην πρόξενο που έβαζε φωτογραφίες της “Μεγάλης Μακεδονίας” πάνω από την καρδιά του κ.ά.» αναφέρει.

Και προσθέτει:

«Τα ξέρανε, λοιπόν, όλα! Είχαμε ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα και είχα μιλήσει τόσο με τον Ελληνα πρέσβη όσο και με τον πρόξενο στο Τορόντο. Υπήρξε ολιγωρία εκ μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 έως σήμερα!»

Ο ίδιος έχει γεννηθεί στον Καναδά, αλλά κατάγεται από την ιερή γη της Μακεδονίας. Ο παππούς του από την πλευρά του πατέρα του υπήρξε κατά τον Μακεδονικό Αγώνα αγγελιαφόρος του ήρωα Μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη. «Δεν έχουμε πρόβλημα μόνο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εμείς οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις. Χρόνια φωνάζουμε και μας αγνοούν.

Μας βρίζουν λέγοντας πως είμαστε γραφικοί και φασίστες!

Το τελευταίο διάστημα, όμως, με την ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων έχει αρχίσει σταδιακά η αφύπνιση του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως τού τι λέει η ελληνική κυβέρνηση. Και αυτό αποδείχθηκε από τα πρόσφατα συλλαλητήρια στην Ελλάδα» καταλήγει ο κ. Καράτζιος.

Πηγή: Ορθόδοξη Αλήθεια

Shares