Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023

Σκόπια: Ο στρατός εξοπλίζεται με 18 ΤΟΥΡΚΙΚΑ πυροβόλα Boran!!!

Το βεληνεκές των τουρκικών οβίδων «Boran» είναι 17 χιλιόμετρα

Τα Σκόπια, το νεότερο μέλος του NATO, παρήγγειλε τρεις πυροβολαρχίες με συνολικά 18 ελαφρά πυροβόλα Boran των 105 χιλιοστών από την Τουρκία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η προμήθεια πραγματοποιείται στο πλαίσιο του επανεξοπλισμού των μεραρχιών του πυροβολικού από τον Στρατό των Σκοπίων.

«Ο στρατός των Σκοπίων υφίσταται μια μεγάλη προσπάθεια εκσυγχρονισμού. Μέσω της αμερικανικής και γερμανικής στρατιωτικής βοήθειας, επανεξοπλίζεται με νέα συστήματα μάχης. Στο πυροβολικό θα αποκτήσουν τα ρυμουλκούμενα πυροβόλα «Boran», για το πεζικό θα αποκτήσουν τα αμερικανικά οχήματα μάχης «Stryker» και «JLTV» και για την αεράμυνα το γαλλικό πυραυλικό σύστημα «Mistral 3»», ανέφεραν τα δημοσιεύματα.

Η πρώτη πυροβολαρχία των έξι πυροβόλων «Boran» θα φτάσει σε δύο χρόνια, ενώ οι υπόλοιπες δύο θα παραδοθούν την περίοδο από το 2029 έως το 2031. Το βεληνεκές των τουρκικών οβίδων «Boran» είναι 17 χιλιόμετρα και ο ρυθμός βολής είναι έως και έξι βλήματα το λεπτό.

Τα Σκόπια διαθέτουν επί του παρόντος ένα ελαφρύ τάγμα πεζικού, συμπεριλαμβανομένης μιας πυροβολαρχίας «απαρχαιωμένων» πυροβόλων M2A1 για ορισμένα καθήκοντα εντός του ΝΑΤΟ και των διεθνών αποστολών.

Ο τουρκικός στρατός παρέλαβε την πρώτη παρτίδα ελαφρών πυροβόλων των 105 χλστ στα τέλη Δεκεμβρίου του 2022. Tο βάρος του BORAN είναι 1.780 κιλά και μπορεί να μεταφερθεί τόσο με αεροπορικά, όπως ελικόπτερα, όσο και με επίγεια μέσα.

Το πυροβόλο έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει το πυροβολικό, τα τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα του εχθρού, όπως υποστηρίζει το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας. Προορίζεται επίσης για την καταστροφή οχυρώσεων πεδίου και άλλων αμυντικών κατασκευών.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares