Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΣΚΛΗΡΗ απάντηση Ιράν σε ΗΠΑ: “Δεν χτυπήσαμε τη Σ. Αραβία – Αν μας ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ θα….”

Το Ιράν απηύθυνε «επίσημη νότα» προς τις ΗΠΑ μέσω της Ελβετίας, στην οποία τονίζει ότι δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις επιθέσεις που εξαπολύθηκαν το Σάββατο εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Irna.Σε αυτή τη διακοίνωση που παραδόθηκε στην πρεσβεία της Ελβετίας στην Τεχεράνη, η οποία εκπροσωπεί και τα αμερικανικά συμφέροντα στο Ιράν, η ισλαμική δημοκρατία «επιμένει στο γεγονός ότι δεν διαδραμάτισε κανένα ρόλο σε αυτές τις επιθέσεις και διαψεύδει και καταδικάζει τις κατηγορίες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του (υπουργού Εξωτερικών Μάικ) Πομπέο» εναντίον της.

Ωστόσο η Τεχεράνη προειδοποιεί ότι η απάντησή της σε οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση «δεν θα περιοριστεί στην πηγή», σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA.

«Σε επίσημη νότα προς τις ΗΠΑ μέσω της ελβετικής πρεσβείας, το Ιράν επανέλαβε ότι δεν ευθύνεται για τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε κίνηση των Αμερικανών εναντίον του Ιράν θα προκαλέσει άμεση αντίδραση», μετέδωσε το ISNA.

Ιράν: Θα εκπλήξουμε όποιους μας επιτεθούν
Το Ιράν απέρριψε τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι ευθύνεται για τις επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας ως περισπασμό από την πραγματικότητα στη Μέση Ανατολή, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA επικαλούμενο τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών.

«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να προσπαθήσουν να δουν την πραγματικότητα στην περιοχή, αντί απλώς να χρησιμοποιούν περισπασμούς. Πιστεύουμε ότι η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί με κάποιο τρόπο να ξεχάσει την πραγματικότητα στην περιοχή», εκτίμησε ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Από την πλευρά του ανώτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράν επεσήμανε ότι η Τεχεράνη επιθυμεί να αποκλιμακωθεί η ένταση στη Μέση Ανατολή, όμως θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επίθεση με συντριπτικό τρόπο.

«Η στρατηγική πολιτική του Ιράν είναι να αποκλιμακώνει τις εντάσεις (…) μέσω του διαλόγου, όμως η χώρα είναι απολύτως προετοιμασμένη να εκπλήξει όσους της επιτεθούν με μια συντριπτική και ολοκληρωτική απάντηση σε οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια», υπογράμμισε ο Αλί Σαμχανί, γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν.
onalert.gr

Shares