Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023

Σκηνές χάους-Πλημμύρισε η αρχαία πόλη της Πέτρας-BINTEO

Σκηνές αποκάλυψης εκτυλίχθηκαν στην αρχαία πόλη της Πέτρας, λόγω λόγω σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή.

Στο μνημείο συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος νερού με αποτέλεσμα το σημείο να πλημμυρίσει και να χρειαστεί να απομακρυνθούν οι τουρίστες αλλά και ντόπιοι κάτοικοι.

Τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκλονίζουν:

Όπως ανέφερε η Αρχή της Περιφέρειας Ανάπτυξης και Τουρισμού της Πέτρας «η ιορδανική κυβέρνηση εκκένωσε περίπου 1.700 τουρίστες στην Πέτρα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων».

Την ίδια ώρα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο γειτονικό Μαάν, όταν τα ορμητικά νερά παρέσυραν ένα μικρό λεωφορείο.

Πλημμυρικά φαινόμενα είχαν σημειωθεί και το 2018 στην αρχαία πόλη της Πέτρας με 12 νεκρούς και αναγκάζοντας 4.000 ανθρώπους να εκκενώσουν τις κατοικίες τους.

Σημειώνεται ότι η Πέτρα είναι μια πόλη που έχει σκαλιστεί σε λόφους από ψαμμίτη και περιέχει τους ταφικούς θαλάμους των Ναβαταίων, μιας φυλής πλούσιων εμπόρων των οποίων ο πολιτισμός άκμασε μεταξύ 200 π.Χ. και 100 μ.Χ.

Έγινε η πρωτεύουσα των Ναβαταίων, με στρατηγική τοποθεσία στους κύριους εμπορικούς δρόμους. Η πόλη χρονολογείται γύρω στο 400 π.Χ., όταν οι Έλληνες προσπάθησαν να εισβάλουν σε αυτή, στην πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά της στην ιστορία.

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares