Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Σκιάθος: Είχαν μετατρέψει σε χωματερή το νέο λιμάνι – Δύτες έβγαλαν ακόμα και μηχανάκι….

Άχρηστα αντικείμενα συνολικού βάρους ενός περίπου τόνου έβγαλαν δύτες του νησιού, αλλά σίγουρα οι δύτες δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους με αυτό που αντίκρισαν στο βυθό.

Πλήθος άχρηστων αντικειμένων, από μηχανάκι μέχρι πλαστικές ρόδες, καρέκλες και ομπρέλες, «έκρυβε» ο βυθός στο καινούργιο λιμάνι της Σκιάθου. Δεκάδες άχρηστα αντικείμενα, που υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν σε βάρος τον ένα τόνο, ανέσυραν από τον βυθό μέλη του «Skiathos Diving Center» στη διάρκεια τρίωρης εξόρμησης καθαρισμού, που πραγματοποιήθηκε στο νησί.

Δέκα μέλη του καταδυτικού κέντρου πραγματοποίησαν την παραπάνω δράση στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας «Let΄s do it Greece» που περιελάμβανε πλήθος παρεμβάσεων στη Σκιάθο και τις ακτές του νησιού, με την ένθερμη συμμετοχή φορέων, συλλόγων και πολλών ακόμη εθελοντών.

«Στη διάρκεια του χρόνου πραγματοποιούμε αρκετές δράσεις και κάθε φορά απομακρύνουμε μεγάλο όγκο πλαστικών αντικειμένων, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις είτε μεταφέρονται από θαλάσσια ρεύματα, είτε καταλήγουν στον βυθό», ανέφερε στον Ταχυδρόμο ο Παναγιώτης Διολέττας, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σκιάθου και υπεύθυνος του «Skiathos Diving Center».

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, περιγράφοντας την εικόνα που αντίκρισαν οι δύτες που καταδύθηκαν στο νέο λιμάνι της Σκιάθου και σε βάθος 5 έως 8 μέτρων, ο ίδιος ανέφερε ότι τα άχρηστα αντικείμενα που ανασύρθηκαν «ήταν μεταξύ άλλων παλιά λάστιχα, πλαστικοί κουβάδες, σίδερα, μπουκάλια, δίχτυα και πετονιές, μπαταρίες αυτοκινήτων, ομπρέλες και καρέκλες».

Έκπληξη αποτέλεσε, εξάλλου, για τους δύτες το μηχανάκι που κατέληξε, άγνωστο πώς, στον βυθό και ανασύρθηκε μετά από επίπονη προσπάθεια από την καταδυτική ομάδα. Τα αντικείμενα συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν από την παραλία με τη βοήθεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου, που συνέδραμε από ξηράς την προσπάθεια, με μηχανήματα και έμψυχο δυναμικό.

europost

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares