Δευτέρα , 8 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Σκιάθος: Δεν βάζουν μυαλό οι τουρίστες – Πήγαν πάλι στο αεροδρόμιο να βιντεοσκοπήσουν αεροπλάνα

skiathos-airport-0

 

Μία ημέρα μετά τον σοβαρό τραυματισμό Βρετανίδας, δεκάδες τουρίστες βρέθηκαν και σήμερα στο αεροδρόμιο, για να… απολαύσουν το θέαμα με τα αεροπλάνα – Αψηφούν και την ειδική προειδοποιητική σήμανση και το κόκκινο φανάρι, λέει ο δήμαρχος Σκιάθου


Μία ημέρα μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε μια Βρετανίδα τουρίστρια, η οποία υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τουρίστες εξακολουθούν να πηγαίνουν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου για να βιντεοσκοπήσουν απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Σήμερα το απόγευμα, για μια ακόμη φορά, δεκάδες τουρίστες είχαν μαζευτεί στην άκρη του διαδρόμου για να βιντεοσκοπήσουν τα αεροπλάνα και αυτό παρά το γεγονός ότι το ατύχημα της τουρίστριας έχει γίνει γνωστό σε όλο το νησί.

Να σημειώσουμε πως στο σημείο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, υπάρχει και επαρκής προειδοποιητική σήμανση, ακόμη και φωτεινός σηματοδότης. Ορισμένοι ωστόσο, επιλέγουν να υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους και παραμένουν στο σημείο. Μοιάζει όμως είναι σαν επιχειρούμε να περάσουμε το φανάρι με κόκκινο, είπε ο δήμαρχος.

Ο κ. Τζούμας πρόσθεσε επίσης ότι πολλοί «κάνουν το λάθος και πλησιάζουν πάρα πολύ κοντά στο σημείο από όπου απογειώνεται το αεροπλάνο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να τραυματιστούν».

 

Οι απογειώσεις – θέαμα

Η ιδιαιτερότητα του αεροδρομίου, όπου ο διάδρομος απογείωσης είναι σχεδόν πάνω στην παραλία, είναι γνωστή στους τουρίστες που παίρνουν θέση πίσω από τα αεροσκάφη τα οποία ετοιμάζονται να αναχωρήσουν.

Δεκάδες είναι αυτοί που αψηφούν τον κίνδυνο από τις τουρμπίνες των αεροσκαφών και τα αέρια που μπορούν να τους ρίξουν στο έδαφος ή τη θάλασσα. Όλα αυτά για ένα βίντεο…

Αυτό συνέβη χθες με Βρετανίδα, ηλικίας 61 ετών, η οποία έπεσε στο έδαφος από πεζούλι όπου είχε ανέβει. Τα αέρια από τις τουρμπίνες την έριξαν κάτω με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο (με το βελάκι), η γυναίκα βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο δίπλα στη θάλασσα αρκετά μέτρα μακριά από το τοιχίο και το πεζούλι, αλλά ακριβώς στην ίδια ευθεία με τις τουρμπίνες του αεροσκάφους.

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως ακόμα μια γυναίκα μικρότερης ηλικίας πέφτει στο έδαφος, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Ήταν το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες. Στις 19 Ιουνίου, ένας 79χρονος άνδρας που κινούνταν στον δρόμο δίπλα από τον αεροδιάδρομο της Σκιάθου, είδε το αεροπλάνο να κατεβαίνει, αλλά εκτίμησε πως θα προλάβαινε να απομακρυνθεί από το σημείο. Επιτάχυνε το βήμα του, χωρίς επιτυχία. Από το κύμα αερίων του αεροπλάνου, ο περιπατητής εκτινάχθηκε στη θάλασσα σε απόσταση 10 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares