Δευτέρα , 25 Ιανουαρίου 2021

Σκέψεις και λογισμοί με άδειο πορτοφόλι…

Η μέρα δείχνει «διάθεση» , από τη στιγμή που θα αρχίσει να χαράζει, λέει ένα παλιό γνωμικό και πραγματικά δε θα ήθελα να το διαψεύσω. Κάπως έτσι θα ένιωσαν και όλοι εκείνοι που άκουγαν με ύφος αποσβολωμένο τις δηλώσεις του Μητσοτάκη για τον τουρισμό και την στήριξη της οικονομίας μετά την πανδημία.

Η μέρα πέρασε, ήρθε η νύχτα με  τις πολλές τις σκέψεις στο μυαλό των νοικοκυρέων για το πώς θα τους λάχει η καινούργια μέρα που ξεπροβάλλει. Ο ύπνος έχει επισκιαστεί από τη σκέψη ,  για το πώς θα βγουν τα έξοδα, πως  θα ρεφάρουν τη χασούρα και αν τελικά μπορεί να ελπίζει κάποιος σε κάτι καλύτερο.

Χωρίς να χρειαστεί πολύ σκέψη, αλλά ορθολογική τοποθέτηση στη ροή των πραγμάτων , φαίνεται πως η μείωση στους μισθούς των υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα, είναι μία πραγματικότητα , αφού για μισθούς των 1.000 ευρώ προ κρίσης κορωναϊου , πλέον στην τσέπη των εργαζομένων θα μπαίνουν τα 800 ευρώ που θα είναι αποτέλεσμα της μισθολογικής κάλυψης εργοδότη και κράτους.

Παρόμοια εικόνα και στους ιδιοκτήτες των επαγγελματικών και όχι μόνο ακινήτων, αφού το κράτος θα μπορέσει να καλύψει μόνο το ένα τρίτο της χασούρας που έχουν υποστεί. Και για να μην κουράζεστε με την αριθμητική στις τσέπες ξενοδόχων , ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης, ιδιοκτητών ακινήτων ,αλλά  κυρίως εργαζομένων , το πορτοφόλι βγαίνει μείον σε όλα.

Όσο για εκείνους που πραγματικά πιστεύουν ότι τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει στα πρόσωπα των πολιτών, ή έχουν επιβάλλει έναν ιδιότυπο εγκλεισμό στον εαυτό τους, ή απλά ζουν σε μία ατελείωτη νιρβάνα … ευτυχίας

Θανάσης Μυλωνάς

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares