Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Σκάνδαλο παιδοφιλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σύμφωνα με έρευνα της «Sunday Mirror», έως και χίλια παιδιά έχουν πέσει θύματα επιθέσεων και βιασμών, μερικές φορές ομαδικού βιασμού, από τη δεκαετία του 1980  


Ανεξάρτητη έρευνα έχει ξεκινήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την αποκάλυψη ενός σκανδάλου παιδεραστίας που θα μπορούσε να επηρεάσει εκατοντάδες παιδιά στο Τέλφορντ της Αγγλίας και το οποίο έχει τρομοκρατήσει την κοινή γνώμη.

Αυτή η έρευνα στοχεύει «να πάρει την αλήθεια, να δείξει τι πήγε στραβά και να αντλήσει μαθήματα για το μέλλον», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, σε συνέντευξη που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Παρασκευή.

«Πρόκειται για μια πραγματικά τρομερή υπόθεση, με μερικά από τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας να πέφτουν θύματα αδίστακτων εγκληματιών».
Σύμφωνα με έρευνα της «Sunday Mirror» , έως και χίλια παιδιά, συμπεριλαμβανομένου του μικρότερου ηλικίας 11 ετών, έχουν πέσει θύματα επιθέσεων και βιασμών, ενίοτε συμμοριών, από τη δεκαετία του 1980 στο Telford , μια πόλη 170.000 κατοίκων της κεντρικής Αγγλίας και η αστυνομία θα είχε αποτύχει να διαλύσει το δίκτυο των παιδεραστών.

Η έρευνα της «Sunday Mirror» αποκαλύπτει ότι:

  • Οι κοινωνικοί λειτουργοί της πόλης φέρεται να γνωρίζουν για την κακοποίηση από τη δεκαετία του 1990, αλλά η αστυνομία φέρεται να χρειάστηκε μια δεκαετία για να ξεκινήσει μια έρευνα.
  • Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου θα προτιμούσαν να θεωρούν τα παιδιά ως «πόρνες» παρά ως θύματα.
  • Οι αρχές δεν «κρατούσαν αρχεία» για τους επιτιθέμενους, μέλη ασιατικών κοινοτήτων, από φόβο «ρατσισμού».
  • Η αστυνομία απέτυχε να διερευνήσει μια πρόσφατη υπόθεση μέχρι που παρενέβη ένας βουλευτής.
  • Ένα θύμα ισχυρίζεται ότι η αστυνομία προσπάθησε να τον εμποδίσει να μάθει γιατί δεν είχαν διωχθεί οι επιτιθέμενοι του.

«Κανείς δεν έκανε ποτέ ερωτήσεις»
«Όλοι έχουμε συγκλονιστεί από αυτή τη φρικτή υπόθεση», είπε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στους βουλευτές την Τετάρτη, τονίζοντας την ανάγκη να ξεκινήσει έρευνα το συντομότερο δυνατό. Αυτό πραγματοποιείται από ένα ανεξάρτητο όργανο που είναι υπεύθυνο για την εξέταση του κατά πόσον τα ιδρύματα έχουν κάνει αρκετά για την προστασία των παιδιών.

Ένα 14χρονο κορίτσι είπε στην «Mirror» «αναγκάστηκε να κάνει σεξ με αρκετούς άντρες σε εστιατόρια με φαγητό ή βρώμικα σπίτια». Εξήγησε ότι πήγε σε μια τοπική κλινική για να πάρει το χάπι της επόμενης μέρας «τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα», αλλά «κανείς δεν έκανε ποτέ ερωτήσεις». Οι επιτιθέμενοί της την απείλησαν με αντίποινα αν μιλούσε ανοιχτά.

«Αυτά τα νεαρά κορίτσια προέρχονταν πολύ συχνά από λευκή εργατική τάξη, υπέφεραν από πολλαπλές αδυναμίες και γι’ αυτό οι επιτιθέμενοί τους τα έβαλαν στο στόχαστρο», είπε η βουλευτής των Συντηρητικών του Τέλφορντ , Λούσι Άλαν, η οποία είχε ζητήσει επείγουσα έρευνα.

Πηγή: nouvelobs.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares