Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΣΕΙΣΜΟΣ του Ι.Μάζη : Στη Διεθνή Κοινότητα οι” κακοί” πάνε παντού και οι “καλοί” πάνε στον παράδεισο….

“Στη διεθνή διπλωματία ή μετέχεις ενεργά ή αν περιμένεις από το διεθνές Δίκαιο, θα χρειαστεί να περιμένεις πάρα πολύ. Για να παραφράσω τη ρήση, “τα κακά κορίτσια πάνε παντού και τα καλά πάνε στο παράδεισο”, θα σας πω, ότι στη διεθνή κοινότητα οι παράνομοι πάνε παντού και οι νόμιμοι πάνε στον παράδεισο”…

 

…δήλωσε στον FOCUS FM ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μάζης.

Μιλώντας στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα” με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, εξήγησε, ότι “Η Τουρκία στη Λιβύη όντως δεν πάει καλά, αλλά πόσο μετράει αυτό, όταν στις εμποροπανηγύρεις του Βερολίνου καλείται αυτή με το χυδαίο αιτιολογικό, ότι μετέχει στρατιωτικά; Είναι η λογική, το εμπάργκο όπλο, που ισχύει για τη Λιβύη από τον ΟΗΕ, δεν μας ενδιαφέρει, το παραγράφουμε, η Τουρκία παρανομεί, αλλά επειδή παρανομεί, μπαίνει στο τραπέζι”, συμπλήρωσε ο κ.Μάζης.

Αναφερόμενος στην τουρκική δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, ο καθηγητής ανέφερε, ότι “Πήραν το τρυπάνι από εκεί, που ήταν και το πήγαν εκεί, που ήταν το πιθανότερο για κοίτασμα. Αν “χτυπήσει” και βρει αέριο, δε φεύγει με τίποτα και διακόπτει την πορεία του EAST MED. Έτσι γίνονται οι πόλεμοι” και αναρωτήθηκε “Πού μας οδήγησε η αντίληψη του κατευνασμού; Εξημερώθη το θηρίον;”.

“Περιμένω πολύ σύντομα εξελίξεις μέσω μιας επικίνδυνης Χάγης. Στο τέλος θα φτάσουμε να λέμε να μην αναπνέουμε για να μην τους ενοχλούμε. Ε, θα σκάσουμε και θα πάμε για πόλεμο”, είπε ο κ.Μάζης.

“Το 1976 προσπάθησε η Ελλάδα να πάει στη Χάγη και το ’78 βγήκε μία απόφαση, ότι “εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι”. Αν δεν έχεις ανακηρύξει ΑΟΖ και πας σε ένα διεθνές δικαστήριο για αυτή την υπόθεση, θα σου πει το δικαστήριο, ότι ο κύριος κ.Ερντογάν με τον κ.Σάραζ ορίσανε μία ΑΟΖ χωρείς να θίξουν χωρικά ύδατα Ρόδου και Καρπάθου. Έχετε ορίσει ΑΟΖ; ανακήρυξη ΑΟΖ; ποιά συμφέροντα σας θίγω;”, κατέληξε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ι.Μάζη στον Focus FM, εδώ:

Shares