Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σιγκαπούρη: Ιστορίες απόγνωσης και αβεβαιότητας με το εμβόλιο κατά της Covid-19

Η 72χρονη Ντορίν Τσαν από τη Σιγκαπούρη έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer-BioNTech στις 3 Ιουνίου. “Όλα έμοιαζαν να βαίνουν καλώς εκτός από ένα πρήξιμο στο χέρι,” έγραψε στην ιστοσελίδα του στο Facebook, o γιός της Άντριου Ταν, μία ανάρτηση που έγινε viral.

H μητέρα του, όμως , κατέρρευσε στις 4 Ιουνίου, γύρω στις 19.15 τοπική ώρα. Η άτυχη γυναίκα μεραφέρθηκε εσπευσμένα με νοσοκομειακό στα επείγοντα περιστατικά του Γενικού Νοσοκομείου Σενγκκάνγκ όπου και άφησε την τελευταία της πνοή στις 21.00.

Ο Ταν ανέφερε πως όταν ρώτησε τα διοικητικά στελέχη αν έφταιγε το εμβόλιο, έλαβε την εξής απάντηση: “Μόνο ένας παθολόγος μπορεί να το πει αυτό.”

MOH says 72-year-old woman's death unrelated to Covid-19 vaccination; family seeking more answers - TODAY

To νοσοκομείο όπου έλαβε χώρα το θλιβερό περιστατικό 

Εν συνεχεία κάλεσε τον αξιωματικό ερευνών, ο οποίος τού υποσχέθηκε να υποβάλει αίτημα για ανακρίσεις σχετικά με τον θάνατο της μητέρας του. Η αστυνομία προειδοποίησε τον Ταν ότι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για μεγάλη υπομονή εξαιτίας του γεγονότος ότι οι ανακρίσεις σχετικά με την Covid-19 “έχουν λίστα αναμονής για τέσσερις μήνες”.

“Παρά το γεγονός ότι η ανωμαλία προήλθε από το εμβόλιο, ήξερα ότι δε θα έπαιρνα ποτέ την απάντησή  μου. Ήμουν άυπνος ήδη 36 ώρες και έπρεπε να κανονίσω τη διαδικασία της κηδείας. Έφυγα, (σ.σ. από το νοσοκομείο) διστακτικός  και με πολλά ερωτηματικά για το ότι δεν θα πάρω απάντηση καθώς παραλάμβανα το πιστοποιητικό θανάτου της μητέρας μου από το γκισέ,” κατέληξε ο Ταν.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και εσωτερικός χώρος

O Άντριου Ταν με τη μητέρα του σε παλιές ευτυχισμένες στιγμές 

Τελικά, στις 19 Ιουνίου, το υπουργείο Υγείας απάντησε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η 72χρονη, η οποία απεβίωσε μία μέρα μετά τον εμβολιασμό της με την πρώτη δόση, υπέστη κάποια αλλεργική αντίδραση. Το νοσοκομείο πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξε ως αιτία θανάτου ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο, (καρδιακή προσβολή). Οι υπεύθυνοι του Γενικού Νοσοκομείου Σενγκκάνγκ έχουν ειδοποίησει την οικογένεια της Τσαν και θα δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το τί συνέβη.

Το υπουργείο υγείας έδωσε απάντηση μετά από μία σειρά ερωτημάτων που υπέβαλε στο μεταξύ διάστημα ο Άντριου Ταν μέσω Facebook, για το αν η μητέρα του πέθανε εξαιτίας του εμβολίου. Ο γιος της 72χρονης δεν αποθαρρύνει άλλους από το να κάνουν το εμβόλιο αφού και ο ίδιος είναι πλήρως εμβολιασμένος με το σκεύασμα της Pfizer.

Investment Hub Singapore | Diplomatic Council

Βραδυνή φωτογραφία του ορίζοντα ουρανοξυστών (skyline) της Σιγκαπούρης

O Tαν υποστηρίζει ότι μετά την απώλεια της μητέρας του, έμαθε για παρόμοιες περιπτώσεις όπου άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους ή απέκτησαν μόνιμη αναπηρία αφού εμβολιάστηκαν και αναρωτιέται αν υπάρχει συσχετισμός. Παράλληλα καλεί όλους εκείνους που έχουν ζήσει τέτοιες εμπειρίες να επικοινωνούν μαζί του έτσι ώστε να αυξηθεί η πίεση προς τις αρχές για συστηματικότερη και διεξοδικότερη έρευνα.

 

Πηγή: The Strait Times

Του ειδικού συνεργάτη

 

 

 

 

 

Shares