Τετάρτη , 28 Σεπτεμβρίου 2022

Σημαντικές αλλαγές στο νόμο για την χορήγηση άδειας διαμονής…

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης επεξεργάζεται σχέδιο νόμου, σύμφωνα με τον οποίο όσοι πολίτες επιθυμούν να λάβουν άδεια διαμονής στη χώρα, θα μπορούν να την λάβουν μέσω επενδύσεων σε άυλα περιουσιακά στοιχεία, προκειμένου ο ισχύον μέχρι στιγμής νόμος να εναρμονιστεί με αυτόν της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο σχέδιο νόμου περιλαμβάνει την άδεια διαμονής και με την απόκτηση μετοχών, ομολόγων, αλλά και προθεσμιακών καταθέσεων.

Ειδικότερα, οι πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να λάβουν άδεια διαμονής στην Ελλάδα, θα έχουν την δυνατότητα να το πράξουν μέσω συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών που είναι εισηγμένες στο ελληνικό χρηματιστήριο, και αγοράς ομολόγων εταιρειών των οποίο οι μετοχές διαπραγματεύονται στο ΧΑ. Μέσω επενδύσεων σε εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας η οποία επενδύει αποκλειστικά σε ακίνητα στην Ελλάδα. Απόκτηση μεριδίων Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων. Αγορά ομολόγων ελληνικού δημοσίου. Προθεσμιακών καταθέσεων σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα. Καθώς και αγορά μεριδίων ελληνικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Πηγή: https://www.zougla.gr/money/forologika/article/pro8esmiakes-kata8esis-ke-agora-metoxon-omologon-8a-dinoun-xrisi-viza

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares