Κυριακή , 26 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Σήμα κινδύνου και φόβοι για τον σχιζοφρενή με το αλυσοπρίονο μετά την επίθεση σε νεαρή γυναίκα

Λίγες μέρες μετά την επίθεση με αλυσοπρίονο σε εργαζόμενη του δήμου Βόλου, οι γιατροί κάνουν έκκληση για το μέλλον του 39χρονου. Χρειάζεται εγκλεισμό, αλλά μέχρι στιγμής δεν βρίσκεται δομή…

Ο 39χρονος επιτέθηκε σε υπάλληλο του δήμου, σε πάρκο του Βόλου και τελικά ακινητοποιήθηκε χωρίς η γυναίκα να τραυματιστεί. Διαπιστώθηκε ότι πάσχει από σχιζοφρένεια. Οδηγήθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, αλλά δεν μπορεί να μείνει περισσότερο. Αν δεν βρεθεί δομή να τον φιλοξενήσει, ο 39χρονος θα κυκλοφορήσει και πάλι στους δρόμους, με τους γιατρούς να επισημαίνουν τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια εξαιρετικά πλέον πιθανή εξέλιξη.

Ο ίδιος σύμφωνα με τους ψυχιάτρους είναι επικίνδυνος πλέον και για τον εαυτό του, αλλά και για τους άλλους, εξαιτίας της ψυχιατρικής του πάθησης αλλά και λόγω των ακατάλληλων συνθηκών που διαβιεί. Χθες 12 Δεκεμβρίου, ο διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, συναντήθηκε με τις δικαστικές αρχές και ενημέρωσε για την κατάσταση του 39χρονου.

Όπως ανέφερε ο κ. Ασπραδάκης ο 39χρονος πάσχει από σχιζοφρένεια και δεν λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή εδώ και χρόνια και «έγινε από κυνηγημένος, κυνηγός και από διωκόμενος έγινε διώκτης. Είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους, χρειάζεται εγκλεισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία και Κεντρική Ελλάδα δεν υπάρχουν δομές για να τον φιλοξενήσουν και πλέον η Δικαιοσύνη καλείται να δώσει λύση, καθώς μόνο στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού μπορεί να φιλοξενηθεί.

Ο 39χρονος άνδρας που νοσεί από νεαρή ηλικία ζει σε μια παράγκα, χωρίς φαγητό, χωρίς ρεύμα και τρώει μόνο εάν κάποιος του δώσει να φάει και επαιτεί για να αγοράσει φαγητό. Είχε σύζυγο και δύο παιδιά αλλά πλέον είναι μόνος του ενώ ο πατέρας του μετακόμισε στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο ίδιος μιλώντας στους γιατρούς που τον αναζήτησαν τους είπε ότι συμβούλεψε το παιδί του να ζητιανεύει για να ζήσει. Ο κ. Ασπραδάκης εξήγησε ότι η ασθένεια του 39χρονου δεν τον κάνει βίαιο. Αυτό το πράττουν οι συνθήκες στις οποίες διαβιεί.

Shares