Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Σίδνεϊ: Πέπλο καπνού πάνω από την πόλη λόγω πυρκαγιών – Με αναπνευστικά και βήχα οι πολίτες…

Οι κάτοικοι του Σίδνεϊ βρέθηκαν σήμερα αντιμέτωποι μ’ ένα σύννεφο καπνού που προκαλεί βήχα και έχει με τη σειρά του….προκληθεί από τις πυρκαγιές που μαίνονται εκτός ελέγχου στην ύπαιθρο βόρεια της μεγαλύτερης μητρόπολης της Αυστραλίας.

Συμβουλές από τις υγειονομικές αρχές του Σίδνεϊ
Οι υγειονομικές αρχές της πόλης συμβούλευσαν τους κατοίκους που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα να αποφύγουν κάθε υπαίθρια σωματική δραστηριότητα.

«Αν θέλετε αληθινά να αποφύγετε τον καπνό, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να μείνετε στο σπίτι σας και να κλείσετε τις πόρτες και τα παράθυρά σας», εξήγησε ο υπουργός Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Ρίτσαρντ Μπρουμ.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να διαλυθεί ο καπνός στο Σίδνεϊ
Το Σίδνεϊ είναι η πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, της αυστραλιανής Πολιτείας που έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα αυτού του νησιού-ηπείρου.

Οι πυροσβέστες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για να ελέγξουν τις δεκάδες πυρκαγιές οι οποίες έχουν ήδη κάψει περισσότερα από 20.000 στρέμματα, ενώ υπάρχουν φόβοι για εκατοντάδες χαμένα κοάλα. Ο άνεμος έσπρωξε προς το Σίδνεϊ τον καπνό, ο οποίος «θα επιμείνει για ημέρες και δεν θα διαλυθεί παρά στη διάρκεια του σαββατοκύριακου», σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η ποιότητα του αέρα είναι «κακή» και η συγκέντρωση μικροσωματιδίων είναι μεγαλύτερη από αυτή που παρατηρείται σε πόλεις όπως η Μπανγκόκ, η Τζακάρτα ή το Χονγκ Κονγκ.
iefimerida.gr

Shares