Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σιδηροδρομική σύνδεση με τρένα υψηλής ταχύτητας μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της ηπειρωτικής Κίνας

Ο σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτικής Κίνας λειτούργησε και πάλι σήμερα για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας της COVID-19.

Η σιδηροδρομική σύνδεση αποκαθίσταται ενώ η χώρα πλήττεται από μαζικό κύμα κρουσμάτων και μία ημέρα αφού οι αρχές ανακοίνωσαν ότι στα νοσοκομεία καταγράφηκαν σχεδόν 60.000 θάνατοι που συνδέονται με την COVID, ύστερα από την απότομη αλλαγή της πολιτικής της ‘μηδενικής COVID’.

Παρά τα κρούσματα, ορισμένοι επιβάτες εξέφρασαν τη χαρά και την ανακούφισή τους που μπορούν να επιστρέψουν πιο εύκολα στις ιδιαίτερες τους πατρίδες, εγκαίρως για το Σεληνιακό Νέο Έτος που πλησιάζει.

“Η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας μας διευκολύνει και μας φέρνει πιο κοντά στο σπίτι μας”, δήλωσε ο 33χρονος Μανγκ Λι, που ήταν μεταξύ αυτών που περνούσαν από τις υπηρεσίες ελέγχου στο σιδηροδρομικό σταθμό του Δυτικού Καουλούν, στο Χονγκ Κονγκ, προκειμένου να επιβιβαστούν στα τρένα.

“Για τα τρία τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας, δεν ήταν εύκολο να μπει κανείς στην Κίνα”, δήλωσε ο Μανγκ, που κατάγεται από την πόλη Γκουανγκτζόου. “Δεν είχα καταφέρει να πάω στην ιδιαίτερη μου πατρίδα για πολύ καιρό”.

Η αύξηση στις μετακινήσεις ενόψει των αργιών για το Σεληνιακό Νέο Έτος, που ξεκινούν στις 21 Ιανουαρίου, με εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους να επιστρέφουν από τις μεγάλες στις μικρότερες πόλεις και τις αγροτικές περιοχές, έχει τροφοδοτήσει τις ανησυχίες για την εμφάνιση περισσότερων μολύνσεων.

Πηγή: capital.gr

Shares