Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σφοδρή επίθεση στον Μπάιντεν για το Ουκρανικό από τους δύο κορυφαίους Ρεπουμπλικάνους

Προαναγγέλλουν αλλαγή στάσης των ΗΠΑ – απορρίπτουν την συζήτηση για αλλαγή καθεστώτων στην Ρωσία

Για πρώτη φορά οι δύο κορυφαίοι διεκδικητές του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, απαντούν ευθέως και αναλύουν την πολιτική που θα ακολουθήσουν στο ουκρανικό. Οι απαντήσεις τους είναι εντυπωσιακές και συνιστούν μία απόλυτη αλλαγή πολιτικής ως προς την στήριξη στην Ουκρανία και την εχθρότητα στην Ρωσία.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ,  Ντόναλντ Τραμπ, απαντά στο ερωτηματολόγιο του Fox για την Ουκρανία:

«Όπως ο πληθωρισμός και πολλά άλλα τραυματικά λάθη που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια, η Ρωσία σίγουρα δεν θα είχε επιτεθεί στην Ουκρανία αν ήμουν ο Πρόεδρός σας. Μάλιστα, για τέσσερα χρόνια δεν επιτέθηκαν, ούτε είχαν σκοπό να το κάνουν όσο ήμουν επικεφαλής. Αλλά το λυπηρό γεγονός είναι ότι, λόγω μιας νέας έλλειψης σεβασμού για τις ΗΠΑ, που προκλήθηκε τουλάχιστον εν μέρει από την ανίκανη αποχώρησή μας από το Αφγανιστάν, και μια πολύ κακή επιλογή λέξεων από τον Μπάιντεν για να εξηγήσει τα αιτήματα και τις προθέσεις των ΗΠΑ (η πρώτη δήλωση του Μπάιντεν ήταν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να έχει μέρος της Ουκρανίας, κανένα πρόβλημα!), ξεκίνησε η αιματηρή και ακριβή επίθεση και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Αυτή είναι όλη η ιστορία, αλλά πρέπει να τελειώσει, ΤΩΡΑ!

Ξεκινήστε λέγοντας στην Ευρώπη ότι πρέπει να πληρώσουν τουλάχιστον ίσα με όσα πληρώνουν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν την Ουκρανία. Πρέπει να μας πληρώσουν και αναδρομικά τη διαφορά. Με ένα εκπληκτικό ποσό 125 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πληρώνουμε 4 έως 5 φορές περισσότερα, και αυτός ο αγώνας είναι πολύ πιο σημαντικός για την Ευρώπη από ό,τι για τις ΗΠΑ. Στη συνέχεια, πείτε στην Ουκρανία ότι θα λάβει ελάχιστα χρήματα από εμάς, ΕΚΤΟΣ ΑΝ Η ΡΩΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

Ο Πρόεδρος πρέπει να συναντηθεί με κάθε πλευρά, μετά και με τις δύο πλευρές μαζί, και να καταλήξει γρήγορα σε μια συμφωνία. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα αν γίνει από τον σωστό Πρόεδρο. Και οι δύο πλευρές είναι κουρασμένες και έτοιμες να κάνουν μια συμφωνία. Οι συναντήσεις να ξεκινήσουν άμεσα, δεν υπάρχει χρόνος για περιθώριο. Ο θάνατος και η καταστροφή πρέπει να τελειώσουν ΤΩΡΑ! Εάν εκτελεστεί σωστά, αυτός ο τρομερός και τραγικός Πόλεμος, ένας Πόλεμος που δεν έπρεπε ποτέ να είχε ξεκινήσει από την αρχή, θα τελειώσει γρήγορα. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!!!”

– Είναι η αντιπαράθεση με τη Ρωσία στην Ουκρανία ζωτικό αμερικανικό εθνικό στρατηγικό συμφέρον;

«Όχι, αλλά είναι για την Ευρώπη. Όχι όμως για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ευρώπη θα πρέπει να πληρώνει πολύ περισσότερα από ό,τι είμαστε ή ίσοι».

– Ποιος είναι συγκεκριμένα ο στόχος μας στην Ουκρανία και πώς θα ξέρουμε πότε τον έχουμε επιτύχει;

«Ο στόχος μας στην Ουκρανία είναι να βοηθήσουμε και να εξασφαλίσουμε την Ευρώπη, αλλά η Ευρώπη δεν βοηθά τον εαυτό της. Βασίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες για να το κάνουν σε μεγάλο βαθμό για αυτούς. Αυτό είναι πολύ άδικο για εμάς. Ειδικά από τη στιγμή που η Ευρώπη μας εκμεταλλεύεται στο εμπόριο και σε άλλα πράγματα».

– Ποιο είναι το όριο χρηματοδότησης και υλικού που θα θέλατε να στείλετε στην κυβέρνηση της Ουκρανίας;

«Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο Πούτιν και τη Ρωσία. Η Ρωσία δεν θα είχε επιτεθεί ποτέ στην Ουκρανία αν ήμουν Πρόεδρος. Δεν θα συνέβαινε ποτέ αν ήμουν Πρόεδρος, αλλά έγινε. Θα έπρεπε να δω σε ποια κατεύθυνση οδεύει η Ρωσία. Θέλω να σταματήσουν, και θα το κάνουν, ανάλογα με αυτόν που μεταφέρει αυτό το μήνυμα. Αλλά με όλα αυτά που λέγονται, η Ευρώπη πρέπει να πληρώσει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξοδέψει πολύ περισσότερα από την Ευρώπη, και αυτό δεν είναι δίκαιο, δίκαιο ή ισότιμο. Αν ήμουν πρόεδρος, αυτός ο φρικτός πόλεμος θα τελείωνε σε 24 ώρες ή λιγότερο. Μπορεί να γίνει, και πρέπει να γίνει – τώρα!»

– Πρέπει οι Ηνωμένες Πολιτείες να υποστηρίξουν την αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία;

Οχι. Πρέπει να υποστηρίξουμε την αλλαγή καθεστώτος στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό. Η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι αυτή που μας έβαλε σε αυτό το χάος».

– Δεδομένου ότι η οικονομία και το νόμισμα της Ρωσίας είναι ισχυρότερα από πριν από τον πόλεμο, πιστεύετε ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ ήταν αποτελεσματικές;

«Όχι, δεν ήταν αποτελεσματικά. Ακριβώς το αντίθετο. Οδηγούσαν τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν σε μια αδιανόητη συμμαχία».

– Πιστεύετε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου με τη Ρωσία;

«Εξαρτάται από το ποιος είναι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή τη στιγμή, με τον Μπάιντεν ως πρόεδρο, απολύτως ναι. Λέει και κάνει όλα τα λάθος πράγματα τη λάθος στιγμή».

Παρόμοιες είναι και οι θέσεις του έτερου διεκδικητή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, Ron De Santis

Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα και υποψήφιος για το χρίσμα, Ron De Santis, απαντά στο ερωτηματολόγιο του Fox για την Ουκρανία:

«Ενώ οι ΗΠΑ έχουν πολλά ζωτικά εθνικά συμφέροντα – διασφάλιση των συνόρων μας, αντιμετώπιση της κρίσης ετοιμότητας εντός του στρατού μας, επίτευξη ενεργειακής ασφάλειας και ανεξαρτησίας και έλεγχος της οικονομικής, πολιτιστικής και στρατιωτικής ισχύος του ΚΚ Κίνας – εμπλέκονται περαιτέρω σε μία εδαφική διαμάχη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας η οποία δεν σχετίζεται με τα ζωτικά μας συμφέροντα. Η εικονική «λευκή επιταγή» χρηματοδότησης αυτής της σύγκρουσης από την κυβέρνηση Μπάιντεν για «όσο χρειαστεί», χωρίς καθορισμένους στόχους ή λογοδοσία, αποσπά την προσοχή από τις πιο πιεστικές προκλήσεις της χώρας μας.

Χωρίς αμφιβολία, η ειρήνη πρέπει να είναι ο στόχος. Οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να παρέχουν βοήθεια που θα μπορούσε να απαιτήσει την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων ή να επιτρέψει στην Ουκρανία να εμπλακεί σε επιθετικές επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορά της. Ως εκ τούτου, τα F-16 και οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς θα πρέπει να είναι εκτός συζήτησης. Αυτές οι κινήσεις θα κινδύνευαν να παρασύρουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στη σύγκρουση και να μας φέρουν πιο κοντά σε έναν θερμό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πυρηνικών δυνάμεων του κόσμου. Αυτός ο κίνδυνος είναι απαράδεκτος.

Μια πολιτική «αλλαγής καθεστώτος» στη Ρωσία (αναμφίβολα δημοφιλής μεταξύ των λομπιστων της εξωτερικής πολιτικής στην Ουάσιγκτον) θα αύξανε σημαντικά το διακύβευμα της σύγκρουσης, καθιστώντας τη χρήση πυρηνικών όπλων πιο πιθανή. Μια τέτοια πολιτική ούτε θα σταματούσε τον θάνατο και την καταστροφή του πολέμου, ούτε θα προήγαγε έναν «φιλοαμερικανό συνταγματολόγο» στο Κρεμλίνο. Η ιστορία δείχνει ότι ο διάδοχος του Πούτιν, σε αυτό το υποθετικό σενάριο, πιθανότατα θα ήταν ακόμη πιο αδίστακτος. Το κόστος για την επίτευξη ενός τόσο αμφίβολου αποτελέσματος θα μπορούσε να γίνει αστρονομικό.

Οι πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν οδήγησαν τη Ρωσία σε μια de facto συμμαχία με την Κίνα. Επειδή η Κίνα δεν έχει και δεν πρόκειται να τηρήσει το εμπάργκο, η Ρωσία αύξησε τα δικά της έσοδα ενώ η Κίνα επωφελείται από φθηνότερα καύσιμα. Σε συνδυασμό με τη σκόπιμη εξάντληση του Στρατηγικού Αποθέματος Πετρελαίου και την υποστήριξη για την Πράσινη Νέα Συμφωνία της Αριστεράς, ο Μπάιντεν ενίσχυσε περαιτέρω την οικονομία της Ρωσίας που κυριαρχείται από την ενέργεια και την πολεμική μηχανή του Πούτιν σε βάρος των Αμερικανών.

Οι πολίτες μας έχουν επίσης το δικαίωμα να γνωρίζουν πώς χρησιμοποιούνται τα δισεκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Δεν μπορούμε να δίνουμε προτεραιότητα στην επέμβαση σε έναν κλιμακούμενο πόλεμο του εξωτερικου έναντι της υπεράσπισης της πατρίδας μας, ειδικά καθώς δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο από ναρκωτικά που διακινούνται λαθραία στα ανοιχτά μας σύνορα και τα οπλοστάσια μας που είναι κρίσιμο για τη δική μας ασφάλεια εξαντλείται».

newsbreak.gr

Shares