Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Σφοδρή επίθεση Ερντογάν κατά Μακρόν στο όνομα του Ισλάμ…

Σφοδρή επίθεση Ερντογάν…

Σε θρησκευτικό πόλεμο για τα δικαιώματα του Ισλάμ φαίνεται να μετατρέπεται η κόντρα Ερντογάν Μακρόν. Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του «γαλλικού Ισλάμ»

«Ο πραγματικός στόχος αυτών των πρωτοβουλιών με επικεφαλής τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν είναι να χειραγωγήσουν το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους», είπε, «αποπροσανατολίζουν από τα προβλήματα στο εσωτερικό στρέφοντας τη συζήτηση στο Ισλάμ».

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Μακρόν ότι θέλει να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με το Ισλάμ και ότι θέλει να «δημιουργήσει» μουσουλμάνους που φοβούνται, που δεν αντιδρούν και που είναι παθητικοί.

Επίσης συμπλήρωσε ότι ο Μακρόν χρησιμοποιεί τις κρίσεις για τις οποίες ευθύνεται η χώρα του ως αφορμή για επίθεση στη θρησκεία.

Μεταξύ άλλων, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν σκοπεύει να καταργήσει «την επιρροή των προξενείων», μεταφέροντας στο γαλλικό κράτος αρμοδιότητες όπως τη διδασκαλία αραβικών στα σχολεία και την εκπαίδευση ιμάμηδων. Το γαλλικό κράτος θα επιχειρήσει επίσης να διαλύει ενώσεις όχι για διάπραξη παράνομων ενεργειών αλλά για τη διάδοση ιδεών αντίθετων με το πνεύμα της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται η κατάργηση της δυνατότητας για κατ’ οίκον διδασκαλία, η οποία σήμερα αφορά 50.000 από τα 12 εκατ. παιδιά της χώρας, με υποχρεωτική παρουσία σε σχολικό χώρο από την ηλικία των 3 ετών, η κατάργηση των ξεχωριστών ωρών για γυναίκες σε δημόσια κολυμβητήρια και η κατάργηση των γευμάτων που συμμορφώνονται με το τυπικό της μουσουλμανικής θρησκείας (γεύματα χαλάλ) από τα σχολεία.

Επιπλέον, η απαγόρευση της χορήγησης πιστοποιητικών παρθενίας, τα μέτρα κατά των αναγκαστικών γάμων και η υποχρέωση για θρησκευτική ουδετερότητα όχι μόνο στον δημόσιο τομέα, αλλά και στους υπεργολάβους του δημοσίου.

onalert.gr

Shares