Σάββατο , 28 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Σφοδρές μάχες στο Αρτσάχ: Οι Αρμένιοι αντιστέκονται απέναντι στους Αζέρους στη στρατηγικής σημασίας πόλη Σούσα

Σφοδρές μάχες στο Αρτσάχ: Οι Αρμένιοι αντιστέκονται απέναντι στους Αζέρους στη στρατηγικής σημασίας πόλη Σούσα

Σφοδρές μάχες στο Αρτσάχ: Τα ξημερώματα της 8ης Νοεμβρίου, συγκρούσεις ποικίλης εντάσεως, συνεχίστηκαν σε όλα τα μέτωπα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠΑΜ της Δημοκρατίας του Αρτσάχ Αρτσρούν Χοβανισιάν. Πιο επίμονες επιθέσεις των τουρκο-Αζέρων πραγματοποιήθηκαν στο Σουσί.

Οι μονάδες του Στρατού Άμυνας προκάλεσαν βαριά πλήγματα στον εχθρό, αποκρούοντας τις επιθέσεις του. Κατά τη διάρκεια των μαχών σκοτώθηκαν πολλοί εχθροί, καταστράφηκαν 4 άρματα μάχης, 20 άλλα θωρακισμένα οχήματα και καταρρίφθηκαν 2 drones.

Η Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν συνεχίζουν τις συγκρούσεις παρά τις συνομιλίες για εκεχειρία φαίνεται πως οι Αζέροι υποκινούμνεοι από τον Ερντογάν συνεχίζουν να πολεμούν και δεν τους σταματάει τίποτα

 

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Οι Αρμενικές δυνάμεις καταρρίπτουν τα τουρκικά drone των Αζέρων με τα οποία είχε προμηθεύσει η Τουρκία

Mετά την αποκάλυψη ότι τα τουρκικά drone που χρησιμοποιούνται στο Ναγκόρνο -Καραμπάχ ως απειλή απέννατι στους Αζέρους είναι κατασκευασμένα με υλικά Καναδικής εταιρείας αμέσως η συγκεκριμένη εταιρεία προχώρησε σε απαγόρευση εξαγωγής υλικού για την κατασκευή των εχθρικών drone.Όπως ήταν αναμενόμενο η εν λόγω θέμα πήρε διαστάσεις και αμέσως μετά τον Καναδά και η Αυστρία προχώρησε σε εμπάργκο.

Οι Αρμένιοι έχουν κάνει φύλλο και φτερό τα Bayraktar ΤΒ2 δίνοντας στην δημοσιότητα και infographic με τις χώρες προέλευσης του κάθε συστήματος ξεχωριστά.

Ο Καναδάς, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά την δημοσιοποίηση των εικόνων με το σύστημα καταγραφής εικόνας της Wescam ανακοίνωσε την απαγόρευση εξαγωγής προϊόντων τεχνολογίας που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν στην κατασκευή drones. Αυτό σημαίνει πώς οποιοδήποτε σύστημα θα μπορούσε να χρησιμεύσει στην Τουρκία από τα «ράφια» του Καναδά, αυτόματα μπαίνει στην απαγορευμένη λίστα.

Όμως, οι κυρώσεις δεν σταματούν εκεί. Ειδικοί εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να μπει εμπάργκο και από την Αυστρία για την εξαγωγή του κινητήρα Rotax. Δεν είναι μόνο οι Αυστριακοί που έχουν πολλάκις καταδικάσει την Τουρκία για τις ενέργειές της σε Έβρο, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο όσο πλέον και οι Γάλλοι, που μετά το εμπάργκο της Τουρκίας εναντίον τους και της προσωπικής επίθεσης κατά του Προέδρου Μακρόν, θα πιέσουν για την απαγόρευση εξαγωγής κάθε ευρωπαϊκού τμήματος τεχνολογίας.

Παρόμοια εξαρτήματα χρησιμοποιούν και τα άλλα τουρκικά UAV’s, τύπου Akinci. Έτσι, είναι πολύ πιθανό άμεσα, η Τουρκία όχι μόνο να μην μπορεί πλέον να κατασκευάσει τα πολυδιαφημισμένα της UAV, αλλά είναι ορατός ο κίνδυνος τα σμήνη να καθηλωθούν και στο άμεσο μέλλον να ξεκινήσουν τις διαδικασίες κανιβαλισμού για να μπορούν να έχουν στοιχειώδεις διαθεσιμότητες.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares