Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

«Σφαλιάρα» Μόσχας σε Άγκυρα: «Τέρμα τα αστεία, μην υποστηρίζετε τους τζιχαντιστές» – «Θα δώσουμε όπλα στους Κούρδους»…

Mπορεί σε πολλά ζητήματα Ρωσία-Τουρκία να τα βρίσκουν, όμως το Συριακό δείχνει να θέτει εμπόδια στις σχέσεις Πούτιν-Ερντογάν.Για πόσο θα συνεχιστεί αυτή η μίνι σύγκρουση συμφερόντων για συγκεκριμένες περιοχές της Συρίας θα το δούμε, όμως η Μόσχα για πρώτη ίσως φορά χτύπησε την Άγκυρα εκεί που πονάει περισσότερο, στο Κουρδικό!

Η Ρωσία προειδοποίησε την Τουρκία ότι θα παράσχει στρατιωτική στήριξη στις κουρδικές πολιτοφυλακές στο Βόρειο Xαλέπι, σε περίπτωση που η Άγκυρα συνεχίσει την προμήθεια όπλων και εξοπλισμού στους τρομοκράτες κατά του συριακού στρατού στην επαρχία Idlib.

Η τρομοκρατική οργάνωση  Faylaq al-Sham υποστηρίζεται από την Άγκυρα με την προμήθεια όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού  και πυρομαχικών σε μεγάλη κλίμακα.

Τα Συριακά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι οι ισλαμιστές που υποστηρίχθηκαν από την Άγκυρα είχαν εξοργίσει την Τουρκία για τις κακές επιδόσεις τους και την ανικανότητά τους.

Η μανία της Άγκυρας ήρθε, καθώς ο Συριακός Στρατός προελαύνει συνεχώς παντού, ειδικά στην Βόρεια Χάμα.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα «τραυματίζοντας» το γόητρο των τουρκικών δυνάμεων ακόμα πιο πολύ, ενώ όπως είναι φυσικό και ο ίδιος ο τουρκικός λαός δυσανασχετεί αφού βλέπει να αυξάνονται οι απώλειες και να πεθαίνουν τα παιδιά του, για να ικανοποιήσουν τα παράλογα σχέδια του σουλτάνου για οθωμανικές αυτοκρατορίες, διότι περί αυτού πρόκειται.

Το πιο επικίνδυνο για τους Τούρκους είναι η πολύ πιθανή περίπτωση πλέον, να «κονταροχτυπηθούν» στο Ιντλίμπ  με τον εμπειρότατο συριακό στρατό και τότε οι απώλειες θα είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερες και απείρως πιο αιματηρές.

Πηγές στην συριακή κυβέρνηση έχουν εκφράσει εδώ και μήνες την βεβαιότητα ότι η ώρα που οι τουρκικές δυνάμεις θα κονταροχτυπηθούν με τον μπαρουτοκαπνισμένο συριακό στρατό δεν πρόκειται να αργήσει, μιας και ο τουρκικός στρατός έχει εισβάλει χωρίς άδεια στο συριακό έδαφος και κατέχει παράνομα συριακά εδάφη

ΝΕΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουλάχιστον 14 αξιωματικοί του τουρκικού στρατού  υποστηριζόμενοι από μέλη επίλεκτης μονάδας ισλαμιστών σκοτώθηκαν σε πρόσφατες επιθέσεις Κούρδων μαχητών στην Αφρίν και την Izaz στο Βόρειο Χαλέπι, γράφει ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων αλλά και άλλες πηγές στην Συρία.

Κούρδοι κομάντος χτύπησαν θέση του τουρκικού στρατού στην πόλη Jalbareh κοντά στο Αφρίν, σκοτώνοντας δύο Τούρκους αξιωματικούς και τραυματίζοντας σοβαρά ένα ακόμη στρατιώτη.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον πέντε στρατιωτικοί του Τουρκικού Στρατού αλλά και επίλεκτοι ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν, καθώς πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε κουρδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις  στην πόλη Μάρσα στην Αφρίν και στο Ιζαζ στο Βόρειο Χαλέπι .

Οι κουρδικές δυνάμεις  ξεκίνησαν μια ευρείας κλίμακας επίθεση  στην περιοχή Jandaris στην Αφρίν, καταστρέφοντας  στρατιωτικό  όχημα της τουρκικής στρατιωτικής αστυνομίας, σκοτώνοντας τρεις Τούρκους  και τραυματίζοντας άλλους τρεις.

Επίσης τέσσερα ηγετικά στελέχη των φιλοτουρκικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε τεράστια έκρηξη στην πόλη Ιζάζ στο  Βόρειο Χαλέπι, προκαλώντας όπως ήταν φυσικό απότομη πτώση του ηθικού των τουρκικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών συνεργατών τους στην Συρία.

Συνολικά  14 Τούρκοι σκοτώθηκαν, ενώ  άλλοι 28 τραυματίστηκαν κατά το τελευταίο διάστημα ενώ ο αριθμός των νεκρών συνεχώς αυξάνεται.

Οι κούρδοι μαχητές χτύπησαν επίσης ένα κέντρο της οργάνωσης  Ahrar al-Sharqieh στην πόλη Bastouleh , σκοτώνοντας 5 ισλαμιστές  μαχητές και τραυματίζοντας άλλους τρεις.

Εν τω μεταξύ κοντά στο Tal Rafat στο Βόρειο Χαλέπι  συριακά μαχητικά αεροσκάφη πετούσαν  στην περιοχή για μεγάλο διάστημα και βομβάρδιζαν  ότι κινούνταν.

Shares