Παρασκευή , 29 Σεπτεμβρίου 2023

Σφακιά: Εκκενώνεται η παραλία Γλυκά Νερά υπό τον φόβο κατολίσθησης

Σε εκκένωση της παραλίας Γλυκά Νερά, που βρίσκεται στα Σφακιά, προχώρησαν σήμερα (15/08) οι Αρχές υπό τον φόβο κατολίσθησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης της εν λόγω παραλίας πραγματοποιήθηκε, το πρωί, από το Λιμενικό και την ΟΠΚΕ προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα από ενδεχόμενες κατολισθήσεις στην ευαίσθητη γεωλογικά και εδαφικά περιοχή, η οποία συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες και κατασκηνωτές κάθε χρόνο.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ανδρών του Λιμενικού και της ΟΠΚΕ. Παράλληλα, μόνο για σήμερα (15/08), απαγορεύεται η πρόσβαση στη συγκεκριμένη παραλία από τα μονοπάτια, αλλά και από θαλάσσης, με ιδιωτικά σκάφη. Πρόκειται επί της ουσίας για την ακολουθία των μέτρων που λαμβάνονται από τις αρμόδιες Αρχές προληπτικά, μετά και τον ισχυρό σεισμό εντάσεως 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, νότια-νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας, που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (13/08).

Πάντως, ένας τουρίστας τραυματίσθηκε σοβαρά, την Κυριακή (13/08), στο Φαράγγι της Σαμαριάς έπειτα από πτώση βράχου που προκλήθηκε από κατολίσθηση εξαιτίας του δυνατού σεισμού. Μάλιστα, οι γιατροί προχώρησαν σε ακρωτηριασμό του ποδιού του.

ieidiseis

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares