Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023

Σέρβος Πρόεδρος: «Ο Ερντογάν είναι αληθινός φίλος της Σερβίας»-Σε λήθαργο η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το Βελιγράδι επιθυμεί στενότερη συνεργασία με την Άγκυρα σε όλους τους τομείς, δήλωσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Η Σερβία θεωρεί τον Ταγίπ Ερντογάν «αληθινό φίλο» παρά τη «διαφορετική στάση τους για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου», σύμφωνα με τον Σέρβο Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η Σερβία έχει μια «πολύ καλή» σχέση με την Τουρκία και «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί σε όλους τους διαφορετικούς τομείς για να την κάνουμε ακόμα καλύτερη», δήλωσε ο Βούτσιτς στο Anadolu στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο Σέρβος Πρόεδρος είπε ότι επιθυμεί στενότερη συνεργασία με την Άγκυρα σε «στρατιωτικο-τεχνικό επίπεδο», αλλά υπάρχουν ορισμένα εμπόδια από αυτή την άποψη, ιδίως σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο.

«Όταν τα ξεπεράσουμε, είμαι σίγουρος ότι έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί σε αυτόν τον τομέα», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε πάντα έτοιμοι για συζητήσεις για να δούμε πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες και ποιες μπορεί να είναι οι συνεισφορές του (του Ερντογάν)».

Όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει τα εμπόδια στους δεσμούς της Σερβίας με την Τουρκία, ο Βούτσιτς είπε: «Λοιπόν, δεν μπορείτε να πείτε ότι θα πουλήσουμε drones τόσο στη Σερβία όσο και στο Κοσσυφοπέδιο. Αυτό είναι απαράδεκτο για εμάς».

Εκτός από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar, η Σερβία ενδιαφέρεται επίσης να αγοράσει μια σειρά στρατιωτικού εξοπλισμού από την Τουρκία, τόνισε.

newsbreak.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares