Τετάρτη , 10 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Σερβία: Μία σύλληψη για την αιματηρή συμπλοκή λαθρομεταναστών

Στην σύλληψη ενός Αφγανού προχώρησε η αστυνομία στη Σερβία καθώς θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή σε ένοπλη συμπλοκή λαθρομεταναστών κατά την οποία ένα άτομο σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και μία έφηβη, ηλικίας 16 ετών, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Η συμπλοκή σημειώθηκε το Σάββατο 02/07/2022, σε δασώδη περιοχή κοντά στην πόλη Σουμπότιτσα, ένα χιλιόμετρο από τα σύνορα με την Ουγγαρία.

Η αρχική εκτίμηση των αρχών είναι ότι πρόκειται για συμπλοκή δύο ομάδων λαθρομεταναστών από το Αφγανιστάν που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα.

Στα σερβικά ΜΜΕ εικάζεται ωστόσο ότι την ένοπλη σύγκρουση προκάλεσαν διακινητές από το Αφγανιστάν που δρουν στην περιοχή.

Το βαλκανικό ερευνητικό δύκτιο BIRN αναφέρει ότι η ένοπλη συμπλοκή ξεκίνησε στις 5:30 το πρωί και κράτησε μέχρι τις έξι η ώρα το απόγευμα. Οι αντιμαχόμενες πλευρές χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα τύπου Καλασνίκοφ και πιστόλια.

 

Το BIRN ισχυρίζεται ότι κατά την επέμβαση της αστυνομίας τραυματίστηκαν και αστυνομικοί.

Επίσημες πηγές δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία αυτή. Ο δημοσιογράφος του BIRN Σάσα Ντραγκόιλο ανέφερε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό κανάλι Ν1 TV ότι στην περιοχή δρουν διάφορα δίκτυα διακινητών τα οποία συνεχώς συγκρούονται μεταξύ τους για να επικρατήσουν στο βόρειο άκρο της αποκαλούμενης βαλκανικής οδού που ακολουθούν οι μετανάστες για να φτάσουν στην δυτική Ευρώπη.

Τα δίκτυα αυτά οργανώνονται με τη συμμετοχή μεταναστών κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν οι οποίοι είναι καλά οπλισμένοι με πυροβόλα όπλα.

Ο Ντραγκόιλο καταγγέλλει ότι κάποιοι από του αρχηγούς των δικτύων αυτών έχουν ευνοϊκή αντιμετώπιση από τις αστυνομικές αρχές, αισθάνονται ισχυροί και τελευταία προσπαθούν να επιβληθούν με την ένοπλη βία έναντι των άλλων διακινητών.

 

cnn.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares